Nyt tilfælde: Haj fundet på cykelsti

Haj-trend fortsætter.

David Coleman spærrede for alvor øjnene op, da han tirsdag morgen var ude på en cykeltur med sin hund på Læsø. For pludselig så han en haj midt på cykelstien.

Hvad laver den dog der?, tænkte han.

Hajen lå stendød på en cykelsti på Østerbyvejen nær en rasteplads.

- Jeg blev da noget overrasket, da jeg så den, erkender David Coleman.

Læsøboens første tanke var, at der nok var tale om en eller anden form for joke, og han kom hurtigt i tanke om de fortilfælde, der har været indenfor de sidste par måneder.

Såvel i Rindum, Thyborøn som i Thisted er hajer på mystisk vis havnet på land.

Efter opdagelsen ringede David Coleman til Læsøs landbetjent Peter Mortensen.

- Jeg står lige ved siden af hajen, udbrød landbetjenten, da TV2 Nord ringede ham op tirsdag morgen.

Privatfoto
Privatfoto

Røg i skraldesæk

Ifølge landbetjenten er der formentlig tale om en pighaj, der cirka er en meter lang, afslørede en hurtig Google-søgning.

- Mit bedste gæt er, at det er en bifangst fra en fisker, der synes, det så kunne være sjovt at smide den her. For det er noget atypisk, at der ligger sådan en fætter på cykelstien.

Østerby, som er nærmeste fiskerihavn, ligger knap 10 kilometer fra stedet, hvor hajen er fundet. Peter Mortensen har puttet hajen i en skraldesæk, og han er nu ved at finde ud af, hvordan den skal bortskaffes.

-  Jeg er slet ikke i tvivl om, at det er en joke. Det bliver ikke en stor kriminalsag. Det havde været noget andet, hvis der var tale om et fredet dyr, lyder det fra landbetjenten, der først jokede med sin chef om, at de skulle have spærret området af hurtigst muligt.


Seneste nyt

fra Nordjylland