LIGE NU:

Alzheimerforeningen dybt rystet efter dødsulykke

Formanden for Alzheimerforeningen i Nordjylland er dybt rystet over plejehjems manglende tilsyn efter dement kvindes død.

Plejehjemmet Lollandshus i Aalborg bliver nu flere steder fra beskyldt for omsorgssvigt efter, at en 85-årig kvinde døde natten til fredag.

Formanden for Alzheimerforeningen i Nordjylland, Gunver Folmand, er chokeret efter at have hørt, hvordan den demente kvinde endte sit liv.

- Jeg er dybt rystet over, at sådan noget overhovedet kan ske. Det er skrækkeligt.

Torsdag aften blev en 85-årig kvinde lagt i seng af to plejere på plejehjemmet. Først klokken fem fredag morgen opdagede nattevagten, at kvinden hang livløs i den sele, hun var spændt fast med. Hun døde senere af sine kvæstelser på sygehuset. I flere timer var der ikke noget opsyn, selv om den 85-årige lå i fikseringssele.

- Det er bare ikke godt nok. Hvis der virkelig har været behov for at give hende en sele på, bør der også være det nødvendige opsyn med kvinden, siger Gunver Folmand.

Nordjyllands Politi undersøger netop nu sammen med embedslægen, hvordan ulykken kunne ske.

- Indtil den undersøgelse er afsluttet, kan vi ikke udtale os yderligere på nuværende tidspunkt, siger politikommissær Lars Nørskov Jørgensen.

Sagen får nu Enhedslistens Per Clausen til at kræve handling.

- Situationen på plejehjemmet er helt uholdbar. Derfor skal vi jo finde ud af, om hvad der er sket - og om der er for få til at holde opsyn om natten, siger han.

Her på TV2/Nord ville vi gerne have spurgt plejehjemsledelsen på Lollandshus om, hvorfor det var nødvendigt at spænde den 85-årige kvinde fast. Vi ville også gerne have spurgt, hvordan deres procedurer ellers er på området, men det har i dag ikke været muligt at få en udtalelse.