Nyt krav til fastspænding

Aalborg Kommune har indført et nyt krav om, at der skal sidde en fast vagt når plejehjem og botilbud fastspænder beboere om natten.

Efter den tragiske dødsulykke på Lollandshus i november måned har Aalborg Kommune lavet et nyt tiltag, som skal forhindre at noget lignende kan finde sted igen.

- På baggrund af den ulykkelige hændelse vi havde på Lollandshus sidste år, så har vi fra Ældre- og Handicapudvalgets side lagt stor vægt på, at vi skal have de bedste regler i hele Danmark, siger Thomas Krarup (Kons.), rådmand i Ældre- og Handicapforvaltningen.

Torsdag og fredag har der været magtanvendelseskursus for lederne på plejehjem og botilbud i kommunen. Her har kursisterne fået en genopfriskning af reglerne på området og fået en introduktion til det nye krav fra kommunen.

Kravet går ud på, at der skal sidde en fast vagt når man bruger en sele til at fastspænde beboere om natten. Vagten skal sidde inde ved beboeren eller lige uden for døren, som skal være åben. Karin Enevoldsen, leder for Botilbuddene Studievej 15 og 19 og Valmuehaven i Nørresundby, er, ligesom de andre kursister, glad for at der er kommet klarere regler:

- I forhold til stofseler, så er det rigtig godt for os, at vide at der ikke er noget der skal diskuteres eller vurderes når der skal sættes en ekstra nattevagt på.

Der kan dog komme nogle økonomiske konsekvenser for plejehjemmene og botilbuddene når der skal bruges ekstra nattevagter. Men Thomas Krarup tror ikke, at det bliver en dyr løsning:

- Jeg tror, at der kommer til at ske det, at man i endnu lavere grad vil anvende denne type sele, fordi det bliver dyrt og besværligt at anvende dem.

Det er nu blevet indskærpet, at der skal foreligge en tilladelse hver eneste gang ældre skal spændes fast om natten


Lollandshus-sagen

lollandshus plejehjem

Lollandshus-forsvarer: Helt uforståelig dom

default_thumb

play Skyldig: Lollandshus-leder idømt 10 dagbøder

lollandshus plejehjem

Tidligere leder nægter sig skyldig i forsømmelse

default_thumb

play Dom i Lollandshus-sag afsiges først i næste uge

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland