LIGE NU:

Plejehjem havde ikke tilladelse til at fastspænde 85-årig

Plejehjemmet Lollandshus havde ikke fået tilladelse til at fastspænde den 85-årige kvinde, som i fredags blev kvalt i en fikseringssele.

Plejehjemmet Lollandshus i Aalborg havde ikke fået tilladelse til at fastspænde den 85-årige demente kvinde, som i fredags blev kvalt i en fikseringssele på plejehjemmet.

Det er ifølge servicelovens paragraf 128 kommunalbestyrelsen, der skal give tilladelse til at en patient kan fastspændes. I Aalborg Kommune er det myndighedsafdelingen, som skal udstede tilladelsen.

- Lollandshus har ikke fået tilladelse til at fastspænde den 85-årige kvinde. Vi har fået at vide, at der var en ansøgning om tilladelse på vej, men der er ikke blevet givet nogen tilladelse, siger Ove G. Jensen, chef for myndighedsafdelingen i Aalborg Kommune.

Der er i loven indbygget en nødret, som kan give personalet lov til at spænde en patient fast, hvis det skønnes, at fastspænding kan forhindre patienten i at komme til skade.

- Der er iværksat en undersøgelse, som skal klarlægge, om det har været berettiget at fastspænde den 85-årige kvinde, siger Ove G. Jensen.

Resultatet af undersøgelsen ligger formentlig klar i begyndelsen af næste uge.