Udsigt til lang sagsbehandling for Nena

Nena Hyldgaard risikerer at skulle vente 14 måneder på at få sin sag genbehandlet.

14 måneder. Så lang tid vurderer Udlændingenævnet, at det vil tage at behandle en ny ansøgning om permanent opholdstilladelse til Nena Hyldgaard fra Skallerup.

Nena Hyldgaard, der oprindeligt er fra Cuba, blev nægtet permanent opholdstilladelse i Danmark, fordi hun på ansøgningstidspunktet var i færd med at uddanne sig til social- og sundhedsassistent.

Hjørring Kommune har erkendt, at det var deres ansvar, at Nena Hyldgaard ikke blev advaret om konsekvenserne af at starte på en uddannelse - og det burde ifølge flere afgørelser fra ombudsmanden være nok til, at hun alligevel burde kunne få sin permanente opholdstilladelse.

Men 14 måneders ny sagsbehandling er absurd. Det siger flere politikere, der har fulgt TV2 Nords dækning af sagen.

- Man skulle tro, det var løgn. Vi taler om en sag, der er fuldt belyst, derfor skal sagen genoptages omgående. Vi må afvente den afgørelse, der kommer, men hun skal ikke vente 14 måneder på det her grundlag, siger folketingsmedlem Preben Bang Henriksen (V).

Borgmestre bakker op

Hans folketingskollega Per Larsen fra Konservative stemmer i.

- Jeg synes faltisk, det er helt absurd, at det skal tage så lang tid. Det handler jo rent faktisk om en genbehandling. Det vil sige, at de har en masse materiale i forvejen. Hjørring Kommune har erkendt, at de har begået en fejl, og derfor synes jeg at sagen burde tages op omgående, siger Per Larsen (K).

Hjørring Kommunes borgmester Søren Smalbro (V) står i spidsen for et brev, som 11 nordjyske borgmestre har underskrevet. De forlanger udlændingeloven lavet om, så borgere som Nena ikke bliver straffet for at videreuddanne sig i sundhedssektoren.

Folketingsmedlem Bjarne Laustsen opfordrer nu Nena til at komme hjem.

- Jeg tror, det er vigtigt, at Nena og hendes og Arnes to piger vender tilbage til Danmark igen. Det er det, der giver størst tryghed for familien, og børnene kan komme i skole igen. Jeg tror, der er rigtig mange, der gerne vil hjælpe familien med, at Nena får sin permanente opholdstilladelse, siger Bjarne Laustsen (S).

Nena på vej hjem

TV2 Nord har talt med Nena Hyldgaard, der lige nu opholder sig i USA hos familie. Hun er taknemmelig for den store opbakning, hun har oplevet. Og er parat til at komme hjem.

- Det er dejligt at se den kæmpe reaktion, der har været på min sag, og det har glædet mig helt vildt. Det har været en stor sorg for mig, at jeg ikke har fået permanent opholdstilladelse, fordi jeg har følt mig som en billet i et lotteri. Hvis sagen alligevel skal behandles på ny, kommer jeg hjem, selv om jeg er nervøs for at blive afvist igen. Men jo - vi kommer snart hjem, siger Nena Hyldgaard.

Per Larsen (K) vil rejse Nenas sag, så snart en ny regering er dannet og en ny integrationsminister er udpeget.


Seneste nyt

fra Nordjylland