LIGE NU:

16-årig anmeldte voldtægt i Hobro

Natten til lørdag anholdt Nordjyllands Politi en 18-årig mand, som angiveligt havde voldtaget en 16-årig kvinde kort forinden. På Facebook udviklede historien sig dramatisk.

Et politiopbud ved de offentlige toiletter ved Føtex i Hobro natten til lørdag fik rygterne til at svirre på Facebook-gruppen Facebook Hobro.

Flere brugere skrev, at politiets tilstedeværelse skyldtes fundet af en afdød person, mens andre gik videre og skrev, at der var tale om et drab som følge af en voldtægt.

Visheden om hvad der egentlig var passeret kom dog først mandag, da flere medier - heriblandt TV2 Nord - kontaktede lokalpolitiet i Himmerland.

- En 16-årig kvinde anmelder sig udsat for voldtægt klokken 00.15 natten til lørdag på Østergade, fortæller politikommissær Jørn Kresten Nielsen fra lokalpolitiet.

Østergade ligger nord for Føtex og den tilhørende P-plads, og det var i forbindelse med den indledende efterforskning at politiet afspærrede dette område.

- Omkring klokken 02.00 anholder vi en 18-årig mand fra Hobros opland, som sigtes for voldtægten, men under afhøringen af parterne opstår der så meget tvivl om hvorvidt der har været vold og tvang i forholdet, at vi vurderer, at vi ikke vil fremstille ham i grundlovsforhør, siger politikommissæren og oplyser at den 18-årige blev løsladt lørdag formiddag. Han er imidlertid stadig sigtet i sagen.