Det var et lidt specielt syn, der mødte en villaejer i Arden tirsdag formiddag, da han kiggede ud i haven; for der stod to kvier. Det viser sig, at de er en del af en større flok, der er stukket af - fem er fortsat på afveje. Arkivfoto: Lars Bech Ritzau Scanpix

35 kvier stak af fra mark - fem er stadig på bytur

Det var et lidt specielt syn, der mødte en villaejer i Arden tirsdag formiddag, da han kiggede ud i haven; for der stod to kvier. Det viser sig, at de er en del af en større flok, der er stukket af - fem er fortsat på afveje.

Hvorvidt kvierne kiggede forbi i haven for at tjekke om, det er rigtigt, at græsset er grønnere på den anden side, melder historien ikke noget om, men det er ganske vist, at kvierne var kommet på udebane. 

Og de to kvier er ikke alene. For da politiet får en opringningen fra den nok lidt forbavsede mand i Arden, så finder ordensmagten ud af, at der er hele 35 kvier på afveje.

De er alle stukket af fra deres vante rammer hos en landmand lidt syd for Arden.

Noget kan tyde på, der er tale om en ko-ordineret fællesmarch væk fra marken med kurs mod bylivet i Arden. For flugten skete i forbindelse med, at de skulle flyttes fra en fold til en anden. 

- Pludselig løber de alt hvad de kan og ind igennem trådhegn, så det går i stykker, så der er vist tale om nogle udbryderkvier, lyder det fra vagtchefen hos Nordjyllands Politi, Torben Larsen.

Læs også Køer på afveje

Politiet fik kontakt til ejeren, som siden tirsdag formiddag har haft travlt med at forsøge at indfange dem, så de kunne komme hjem igen.

Det er lykkedes at få de fleste tilbage i vante rammer, men tirsdag eftermiddag er der stadig fem kvier på bytur i Arden.

- Hvis man ser en kvie eller flere i sin have, så hører vi gerne på telefon 114, så har vi kontakt med ejeren, der er klar med vogn til at komme og hente, siger vagtchef Torben Larsen, Nordjyllands Politi.

Signalementet af de løsslupne kvier lyder, at de alle er sortbroget.

Læs også Stak af fra politiet med 200 kilometer i timen