LIGE NU:

400 katte har boet i Anitas kælder – nu åbner hun et kattehjem

Det vrimler med hjemløse killinger i Nordjylland. I Handest vil Anita Sønderup åbne et kattehjem for at afhjælpe problemet.

Flere internater i Nordjylland har den seneste tid været nødt til at sige nej til private indleveringer af katte på grund af pladsmangel. Der er nemlig overflod af hjemløse katte.

Lige nu bor der 16 katte i Anita Sønderups kælder.
Lige nu bor der 16 katte i Anita Sønderups kælder.
Foto: Daniel Mikkelsen

Det kan Anita Sønderup fra Hobro også tydeligt mærke.

I tre år har hun passet herreløse katte i sin kælder som en del af dyreværnet MinVenKatten. Hun har dog kun plads til 16 katte ad gangen, og det betyder, at hun også har måttet afvise at tage flere katte ind.

- Jeg er rigtig ked af at sige nej til folk, for så er det jo, vi har de der katte, der bliver smidt rundt omkring, siger Anita Sønderup.

Alene i år har 400 katte opholdt sig i kælderen i Hobro.

På loppemarkedet kan man købe ting til sin kat.
På loppemarkedet kan man købe ting til sin kat.
Foto: Daniel Mikkelsen

Nu har Anita Sønderup fundet en løsning på problemet med pladsmangel. Hun har købt et forsamlingshus i Handest, som i fremtiden skal huse i alt 50 katte, mens de venter på at finde nye hjem.

Huset har kostet 250.000 kroner, og fredag og lørdag i efterårsferien er der loppemarked, hvor målet er at tjene penge til huslejen, inden de plyssede beboere flytter ind.

Anita Sønderup håber på, at det nye kattehjem kan gøre livet bedre for de herreløse katte, som venter på at få en ny familie. Hun tør dog ikke helt satse på, at overfloden af hjemløse katte stopper foreløbig.

- Vi kan nok ikke afhjælpe det helt, for det har været helt vildt i år. Det kræver også, at folk får deres katte neutraliseret, hvis vi skal komme det til livs, siger hun.

Ved Kattens Værn i Aalborg har de ikke plads til flere katte.