82-årig død efter brandulykke på plejehjem

00:36

Den ældre herre, som i aftes blev forbrændt på sin stue, er afgået ved døden som følge af sine brandskader.

Brandalarmen lød i aftes klokken 21 på Demenscenter Skovgården. Der var gået ild i et tæppe, som en beboer havde over sine ben. Personalet forsøgte at slukke flammerne og komme manden til undsætning, mens hans skader var så alvorlige, at han nu er afgået ved døden. 

- Seks af vores otte medarbejdere, der var på vagt, reagerede omgående og forsøgte at slukke branden både med ildtæppe og vand, inden brandvæsenet nåede frem. Personalet er dybt berør af hændelæsen, siger sundhed- og ældrechef Tue von Påhlman fra Mariagerfjord Kommune. 

Manden blev efter branden ifølge Tue von Påhlman kørt til Aalborg Sygehus - og ikke som tidligere meddelt fløjet til Rigshospitalet - hvor han tirsdag formiddag afgik ved døden. 

– Det er en frygtelig ulykke, som påvirker alle på Skovgården – både beboerne og personalet. Når sådan en ulykke sker, giver det anledning til, at vi gennemgår vores procedurer, for at gøre vores allerbedste for at sådan en brandulykke ikke sker igen, siger sundhed- og ældrechefen.

Kommunens kriseberedskab blev iværksat, så der blev taget hånd om personalet, som var rystede over situationen. 

- Det gælder dem der var på vagt mandag aften, hvor tre har været til observation på sygehuset, men nu er kommet hjem. Det gælder samtidig vores øvrige personale, som naturligvis også er påvirkede af den tragiske hændelse, siger Tue von Påhlman. 

[html_embed:{"custom_markup":"%3Ciframe%20src=%22https://www.google.com/maps/d/embed?mid=11938EIPpF6fzXM9Qmxk2Rmo2VUMYlBv..."}]

HTML Embed

 

Forsiden lige nu