LIGE NU:

Alternativ sommerferie

To piger fra Aalborg har valgt at tage på en anderledes rejse - en personlig rejse. På julemærkehjemmet i Hobro skal de tabe sig og få mere selvværd.

På Julemærkehjemmet i Hobro er der travlhed og gang i aktiviteterne. En masse børn er igang med at male flag fra seks forskellige lande og gøre klar til de konkurrencer, de skal deltage i senere på dagen.

I går startede et nyt hold unge børn på 12 unge mellem 7 og 13 år. De næste 10 uger skal de bo på Julemærkehjemmet og lære at få et sundere liv, flere venner og mere selvværd.

To af de nye deltagere er pigerne Lea og Gry Højfeldt Nørholm fra Svenstrup. De er 11 og 12 år, og de har begge problemer med lavt selvværd og manglende venner.

Så i går sagde de farvel til deres forældre og goddag til 46 andre børn, som de skal være sammen med i Hobro.

- Jeg blev lidt ked af det, men ellers har det været fint, siger Lea Højfeldt Nørholm.

Afdelingsleder Lene Gamrath fortæller, at alle børnene har sommerfugle i maven, når de starter, for det er en ny og spændende tid, de går i møde med nye børn og voksne og helt andre vaner med sund kost og motion.

De næste to uger er der OL-aktiviteter på programmet og i ugerne efter det er der også fyldt godt op med aktiviteter. Børnene bliver vækket klokken 7.30 om morgenen og de ældste børn går i seng omkring klokken 21.30.

Men selvom der er mange ting på skemaet føles det stadig som ferie.

- Der er sådan en feriestemning her. Vi var på bustur forleden og skulle i Fårup Sommerland, og da vi nærmede os begyndte hele bussen at synge: ferie, ferie, ferie, så det er jo fantastisk, siger Lene Gamrath og griner.

Selvom Gry og Lea savner derse forældre føler de sig allerede nu hjemme blandt de andre børn.

- Jeg er ikke så meget sammen med mine klassekammerater, så jeg kan meget bedre lide at være her, lyder det fra Lea.

Der er 11 måneders ventetid på en plads på julemærkehjemmet og 250 børn er på julemærkehjemmet hvert år, men de gennemgår alle så stor en forvandling, at det er ventetiden værd.

- Det er helt vildt at opleve, at gnisten kommer tilbage i øjenene, og man kan se et barn, der går fra at være indesluttet og trist til at være sprudlende og glad. Det er simpelthen fantastisk, lyder det fra Lene Gamrath.