LIGE NU:

Ansat forsøgt kvalt på bosted i Hadsund

En social og sundhedsassistent blev lørdag aften forsøgt kvalt af en beboer på Bostedet Visborggård ved Hadsund.

En psykisk syg beboer overfaldt lørdag aften flere ansatte på Bostedet Visborgaard. En social og Sundhedsassistent blev forsøgt kvalt af beboeren.  Den ansatte blev reddet fra kvælning af tililende kollegaer. En af de kollegaer der kom den ansatte til undsætning blev udsat for vold. 

- Heldigvis fik dette overfald ikke en tragisk udgang, selvom det var tæt på. Overfaldet blev udført af en beboer, som tidligere har været truende overfor de ansatte, siger Dennis Kristensen forbundsformand i FOA. 

Bostedet Visborgaard er et bosted for voksne sindslidende, som hører under Specialsektoren tilhørende Region Nordjylland.  Sektorchef Ole Bjerre, fortæller at alle sikkerhedsprocedure er overholdt på Visborgaard i forbindelse med overfaldet.

Er sikkerhedsprocedurerne gode nok, når de er overholdt, men sådan en situation stadig kan opstå? 

- Det er de jo ikke. Udfordringen er at skabe et værdigt hjem for de sindslidende, som ikke bliver til en fæstning og stadig en sikker arbejdsplads for de ansatte, siger sektorchef Ole Bjerre. 

I Fagforbundet FOA er de ikke tilfredse med sundhedspersonalets arbejdsvilkår. 

- Nu må det her stoppe. Vi kan ikke leve med det store antal trusler og overfald på ansatte i psykiatrien. Et bosted er den psykisk syges egen bolig, men man bør ikke kunne bo på et bosted, hvis man udgør en reel fare for de ansatte. Så hører man i stedet til på de psykiatriske behandlingsafdelinger eller i retspsykiatrien, siger Dennis Kristensen. 

De to ansatte, der lørdag aften blev overfaldet, er begge blevet tilbudt psykologhjælp. Den ene er tilbage på arbejde, mens den anden fortsat er sygemeldt. 

Bostedet Visborggaard har ikke ønsket at udtale sig. 

20171105-164508-3_46Mb

Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

Bålhøj Festival

Efter aflysninger på stribe: Nordjysk festival vil få musikken til at spille

20210513-205405-L_41Mb

play Ekspert måber over Aalborg Håndbold

20_percent

play Fitnesscentre fravælges på grund af coronapas

20171105-164508-3_46Mb

Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

Bålhøj Festival

Efter aflysninger på stribe: Nordjysk festival vil få musikken til at spille

Til forsiden

Til forsiden