Arden-borgere frygter toget kører forbi

03:52

I Arden er man godt træt af manglende togafgange om morgenen og usikkerhed om den fremtidige togbetjening i byen

Borgerne i Arden er bange for, at den lille stationsby bliver glemt i DSBs nye køreplan.

I Arden er man godt træt af manglende togafgange om morgenen og usikkerhed om den fremtidige togbetjening i byen. Derfor var der indkaldt til borgermøde tidligt mandag aften.

DSBs nye køreplan er skyld i, at toget flere gange om dagen kører gennem Arden frem for at stoppe i byen. Og det gør borgerne bekymrede. 

-Jeg bliver ked af det, og jeg bliver rasende på DSB. Jeg synes ikke, de kan være det bekendt, siger Pia Knudsen, der er talsmand for pendlerne.

Før stoppede intercity togene to gange i timen - nu er det kun en gang. Arden er ikke med i den nye plan for den nordjyske jernbaneudbygning, hvor Nordjyske Jernbaner vil overtage nærbanedriften - men kun til og med Skørping nord for Arden. Dermed er hele Mariagerfjord kommune ikke en del af den plan.

- Det betyder, at der er flere, der har købt en bil nu. De har opgivet at tage toget. De kan ikke overskue det, og kører nu til Aalborg, siger Pia Knudsen.

Mandag aften var der så borgermøde i stationsbyen, for de vil ikke finde sig i at Arden bare bliver en by, toget kører igennem. Til mødet var borgmesteren i Mariagerfjord kommune var til stede.

-Jeg synes ikke, de (DSB, red.) ikke har nogle argumenter for, hvorfor toget ikke skal stoppe her. Det kommer og stopper i 60 sekunder. Det kan ikke passe, at det kan betyde noget på en køreplan, hvor man holder stille 12 minutter i Aalborg, siger Mogens Jespersen fra Venstre, borgmester i Mariagerfjord Kommune

Forsiden lige nu