Foto: Pressefoto

Foto: Pressefoto

Foto: Pressefoto

Foto: Pressefoto

Foto: Pressefoto

1 af 5

Årets Bøf er nordjysk

Succes til kød fra Hadsund: Kildegaarden løb med titlen, da kokke, madskribenter fra Danmark og Norge samt danske og norske slagtere havde til opgave at finde den mest velegnede kvægrace til bøf.

Oslobåden lagde onsdag rammer om konkurrencen ‘The Beef’ – kåringen af Årets Bøf 2017. Her skulle et panel af topkokke og madjournalister vurdere, hvilken kvægrace, der er den bedste til bøf.

Kokkene Thomas Rode Andersen, Francis Cardenau og Brian Blixt Jacobsen, madskribenter fra Danmark og Norge samt danske og norske slagtere skulle finde den mest velegnede kvægrace til bøf. Det foregik ved en blind­smagning af syv forskellige ribeyes fra forskellige kvægracer.

Jeg er overrasket, men meget glad. Og især glad, fordi det er et stykke kød, som har haft en rigtig god opvækst og fået naturligt foder

Erik Skovsgaard, Kildegaarden

Vinderbøffen blev en dansk Ribeye af fransk limousinekvæg. Vinderkvæget opdrættes af Kildegaarden ved Hadsund, hvor kvæget bruges til naturpleje og græsser frit i størstedelen af året.

Sejren kom bag på Erik Skovsgaard fra Kildegaarden.

- Det er jo fantastisk. Trenden i dag går meget i retning af det meget fedtmarmorerede, og der leverer de franske racer lidt mere magert kød i sammenligning med for eksempel Angus og Hereford, så jeg er overrasket, men meget glad. Og især glad, fordi det er et stykke kød, som har haft en rigtig god opvækst og fået naturligt foder, siger Erik Skovsgaard i en pressemeddelelse.

Dommerjuryen havde på forhånd nomineret syv krogmodnede Ribeyes fra vidt forskellige kvægracer, der skulle dystede om 2017-prisen.

Årets Bøf er en hyldest til bøffen og en guide til bedre forståelse af fænomenet bøf. Til arrangementet mødes landets bedste bøfkokke, -eksperter og -entusiaster for at udveksle tips, og sammen kåre Årets Bøf.

Kildegaarden vandt også titlen i 2016.