Arla lukker Brabrand Mejeri. Til gengæld er der nye arbejdspladser på vej til Hobro. Foto: Kim Haugaard / Ritzau Scanpix

Arla udvider: 20 nye job på Hobro Mejeri

I midten af 2019 flytter dele af yoghurtproduktionen til Hobro Mejeri, når Arlas mejeri i Brabrand lukker.

Arla Foods' mejeri i Hobro kommer fra 2019 til at huse nye funktoner og nye medarbejdere. Det sker, når mejeriet i Brabrand, som hidtil har stået for største delen af virksomhedens produktion af yoghurt, lukker.

- Vores estimat er, at det vil betyde omkring 20 nye job i Hobro. Dertil kommer en masse afledte effekter, når vi skal investere i mejeriet for at gøre det klar til nye produktioner, fortæller landedirektør for Arla Danmark, Jakob Bernhard Knudsen.

Grunden til, at Brabrand Mejeri skal lukke, er paradoksalt nok en stigende efterspørgsel på yoghurtprodukter i hele Europa. Udfordringen for mejerikoncernen er i den forbindelse, at Brabrand Mejeri er placeret i et tæt byområde, hvor det er umuligt at udvide rent fysisk. Derfor er det besluttet at fordele yoghurtproduktionen tpå Hobro Mejeri, Slagelse Mejeri samt et mejeri i Tyskland og et i Holland.

Det betyder helt nye funktioner på Hobro Mejeri, som i dag primært producerer mælk.

- Det bliver jo en helt ny produktion, og det bliver således, at de fire mejerier, som vi fordeler ypghurtproduktionen på, hver især specialiserer sig inden for et område. I Hobro vil det typisk være vores et-liters-produkter, der skal produceres, siger Jakob Bernhard Knudsen.