LIGE NU:

Badegæster får cykelsti

Aage V. Jensen Naturfond støtter cykelstiprojekt ved Øster Hurup.

Snart kan badegæsterne cykle sikkert, når de vil nyde en dukkert ved stranden nord for Øster Hurup. Aage V. Jensen Naturfond har givet økonomisk støtte til en dobbeltrettet cykelsti på Dokkedalsvej fra Øster Hurup til den offentlige strand ved Toftetårnet, som ligger 1200 meter nord for byen.

I Mariagerfjord Kommune er man begejstret for, at endnu en sikker cykelsti ser dagens lys.

- Nu øger vi trafiksikkerheden mellem Øster Hurup, Kattegat Strand Camping og stranden ved Toftetårnet, som alle er skønne steder at cykle til. Jeg er sikker på, det vil glæde både borgere og gæster i Øster Hurup, siger Jørgen Hammer Sørensen, som er udvalgsformand for teknik og miljø.

Del af sammenhængende stisystem

Den nye cykelsti er en af de sidste strækninger, der mangler i Nordjylland, før man kan cykle trafiksikkert langs kysten hele vejen fra Randers til Skagen. Turen kaldes Østkyststien. Når den 1200 meter lange cykelsti ved Øster Hurup står klar, mangler der blot en strækning op til Dokkedal, før den sammenhængende Østkyststi er komplet.

Den nye cykelsti bliver hovedsagligt placeret på Aage V. Jensen Naturfonds ejendom langs Dokkedalsvej, men får status af en offentlig sti.

Mariagerfjord Kommune leder projektet, som sættes i gang i uge 36. Projektet forventes at vare 12 uger og har en samlet udgift på godt tre millioner kroner.