Børn fejrer Danmarks nationalknold

Landet over var der kartoffelsuppe på menuen i daginstitutionerne.

27.575 børn var torsdag samlet om en gammel kending. Nemlig kartoflen, som var en del af middagsmaden i daginstitutionerne.

Menuen stod på kartoffelsuppe, kartoffelbrød og topping, som børnene hjalp med at tilberede.

I Dagtilbud Rold Skov var der også kartofler på bordet – til stor begejstring for både børn og voksne.

- Det er jo en rodfrugt, som vi kan dyrke ude i haven, og den er ret nem, siger Jane Kristensen, der er kostfaglig ansvarlig ved Dagtilbud Rold Skov.

 
 
Foto: Malthe Birger Jensen (Arkivfoto)

Louie Blicher Niss på tre år er enig med Jane Kristensen i, at kartoflen er let at tilberede.

 - Den skal bare skylles, når der er skind på, siger han.

Det er Kost og Ernæringsforbundet, som har bestemt dagens menu. Formålet er at markere værdien af madordninger som et sundhedsfremmende, sjovt og velsmagende tilbud, der kan mere end bare at mætte.

Om kartoflerne faldt i børnenes smag, kan du se her:

Den gode gamle kartoffel er stadig en favorit på mange nordjyske middagsborde.

Seneste nyt

fra Nordjylland