Drengene i bussen var i alderen 13-17 år. Foto: Ib Christensen (Arkiv)

Buschauffør for retten: Tiltalt for nødopbremsning

I oktober 2016 forulykkede en bus med 38 asylbørn. Chaufføren er blandt andet tiltalt for at foretage en nødopbremsning uden grund.

Torsdag eftermiddag starter retssagen mod buschaufføren, der i oktober 2016 kørte den bus fyldt med asylbørn, der forulykkede ved Stenild. Bussen blev ramt bagfra af en lastbil, efter at buschaufføren lavede en kraftig opbremsning uden nogle trafikale årsager. Buschaufføren er derfor tiltalt for at overtræde færdselsloven. 

Ved ulykken blev de 38 børn fra bussen undersøgt på sygehuset, hvoraf ti var kommet til skade. Fire af dem kom så alvorligt til skade, at politiet har valgt også at sigte chaufføren for overtrædelse af straffelovens paragraf 249, der handler om uagtsom legemsbeskadigelse. 

De 38 drenge, der befandt sig i bussen under ulykken var fra Børnecenter Skørping. De var på vej hjem fra skole, da de blev ramt af lastbilen. Buschaufføren foretog angiveligt opbremsningen for at få ro på de mange passagerer. 

Retssagen starter ved retten i Aalborg torsdag klokken 13. 

Her kan du se et indslag, hvor chaufførens arbejdsgiver udtaler sig om sagen. 

02:39

3F retter nu en skarp kritik. Fagforeningen mener ikke, at det er chaufføren opgave at sørge for orden på bagsædet, men efterlyser uddannet personale til at varetage den opgave.

Luk video