00:34

Busulykke: Ti drenge er stadig indlagt

Alle 38 drenge er ude for livsfare, men ti af dem er fortsat indlagt på hospitalerne.

Ti børn er fortsat indlagt efter den voldsomme trafikulykke, hvor en lastbil torsdag eftermiddag påkørte den skolebus, hvor i alt 38 drenge fra asylcentret i Skørping sad. De var på vej hjem fra skole i Simested, da ulykken skete.

Alle børnene blev kørt på skadestuerne i Aalborg og Randers, hvor de blev tjekket. Der er fortsat syv børn indlagt i Aalborg, to i Aarhus og en i Randers. Det oplyser kommunikationskonsulent ved Asylcenter Vesthimmerland, Lars Vestergaard.

- Vi har fået 28 af de 38 drenge hjem igen. De ti, der fortsat er indlagt, har selvfølgelig nogle lidt alvorlige skader, men alle er uden for livsfare, siger Lars Vestergaard.

Hvilke skader børnene har, kan han ikke gå i detaljer med, men der er tale om knoglebud forskellige steder i kroppen. Nogle af drengene skal opereres fredag.

- Vi satser på, at vi får flere af drengene hjem i dag, og dem er vi klar til at tage godt i mod. Men det er selvfølgelig svært at sige, hvornår vi får alle hjem. Det afhænger af lægernes vurderinger, og hvornår de kan blive opereret, siger Lars Vestergaard.

I løbet af dagen begynder Børnecenter Skørping så småt at sætte krisehjælp i gang til de drenge, som var med i ulykken.

Asylcentret har allieret sig med det psykiske beredskab af krisepsykologer, som er tilknyttet Vesthimmerlands Kommune. Det er dem, der i løbet af dagen og de næste par dage, skal hjælpe de drenge og det personale, som var med i ulykken, med at bearbejde episoden.

- Indtil nu har vi koncentreret os på at få ro på, men i løbet af dagen, går vi i gang med krisehjælp, siger Lars Vestergaard.

Siden ulykken har der været fuld bemanding på asylcentret i Skørping til at tage sig af de unge drenge, som naturligvis er chokeret.

Drengene er mellem 13-17 år og er uledsagede asylbørn som er kommet til landet uden forældre. Hver især er de tilknyttet en professionel eller frivillig repræsentant, som røde kors har udpeget.

Ulykken skete på Løgstørvej i Stenild torsdag klokken 14.30. Børnene var på vej hjem fra skole efter at have modtaget sprogundervisning. Ulykken skete da bussen bremsede op, og en lastbil derved kørte op i bussen. 

02:33

En bus med 38 børn blev for få timer siden ramt af en lastbil ved Stenild. Tre børn er kørt på traume-centeret

Luk video