Den Kongelige Ballet kom helt tæt på publikum i Hobro

Foto: Kenny Eggert Nissen

Kulturkaravanen, der tager kunsten og kulturen helt ud til borgerne, var torsdag aften forbi Hobro.

Det er fantastisk, at det kommer rundt med Kulturkaravanen, så vi får lov at opleve det.

Birgit Skovmand, Støvring.

Tre førende kulturinstitutioner i Danmark, Kunsten i Aalborg, Aalborg Symfoniorkester og Den Kongelige Ballet, er gået sammen om et unikt tilbud, kaldet Kulturkaravanen, der tager kunsten med ud til de byer i Nordjylland, der ikke er vant til at have balletopvisninger eller symfonikoncert.

Kulturkaravanen byder på ballet, klassisk musik og en kulturworkshop, hvor man selv kan prøve kræfter med at lave kunst og tager rundt i hele Nordjylland, så alle nordjyder kan være med.

Torsdag aften var Kulturkaravanen så nået til Hobro, hvor der blandt andet blev opført stykker fra de to balletter 'Ægget' og 'Den Døende Svane'. 

En del af Nordjysk Kulturaftale

- Jeg synes, det var fantastisk. Jeg synes, det var rigtig godt. Jeg plejer aldrig at se ballet, men jeg synes, det var rigtig godt. Jeg kunne lide det hele, og især musikken. Det var rigtig flot, siger Mogens Munk, der var en af aftenens deltagere.

- Det var så fantastisk. At få lov at se det så tæt på er en drøm, der går i opfyldelse. Det er fantastisk, at det kommer rundt med Kulturkaravanen, så vi får lov at opleve det, siger Birgit Skovmand.

Udover de to forestillinger kunne publikum også selv prøve kræfter med ballet, ligesom Aalborg Symfoniorkester gav koncert. Kulturkaravanen er en del af den Nordjyske Kulturaftale og kommer rundt til alle de nordjyske kommuner i løbet af efteråret.

  Foto: Kenny Eggert Nissen

 

 

Forsiden lige nu