LIGE NU:

Ekstra nyhedsudsendelse: Om branden i Hobro

I forbindelse med branden i Hobro bringer TV2 Nord en ekstra nyhedsudsendelse.

Branden i en etageejendom i Stoldal i Hobro er nu under kontrol. Både flammer og røg er aftaget. Vores reporter Simon Mølgaard var klokken 17 på stedet for at tale med indsatsleder Allan Frisk. 

- Lige nu er vi i gang med efterslukningsfasen. Der har været ild i de seks øverste lejligheder, dem er vi ved at gennemgå nu for at få dem slukket ordentligt, fortæller han. 

Senere venter der beredskabsmedarbejderne et stort efterslukningsarbejde i tagkonstruktionen. 

Hvordan er branden opstået?

- Det er startet i den øverste lejlighed i nummer 22. Den brand har udviklet sig og sprunget vinduerne. Flammerne har fået fat i tagkonstruktionen, som har bredt sig til resten af taget. En overgang var der ild i den karré ved siden af, forklarer Allan Frisk. 

Til slukningsarbejdet var der på det mest travle tidspunkt 60 mænd fra beredskabet i gang. 

- Branden har berørt alle beboere i de to etageejendomme her og den overfor. De alle blevet evakueret. Der hvor der har brændt, er de blevet evakueret på grund af branden, og i de bagvedliggende er det på grund af røgen, siger han. 

De evakuerede er kommet ud til Hobro Idrætscenter. Og for dem, der har bolig i de lejligheder, der var berørt af branden, vil der endnu gå en rum tid, inden de kan komme hjem. Beboerne i andre lejligheder kan så småt begynde at komme hjem, oplyser indsatslederen. 

Indsatslederen regner med at alt arbejde med branden vil stoppe efter midnat.