02:55

Aalborg Lufthavn vil tiltrække flere udenlandske turister. Venstres Ungdom skyder Kommunalvalgkampen i gang ét år inden selve valgdatoen. I Kirketerp udgraver de knogler fra en gammel kirkegård.

1 af 2

En middelalderlig gravplads med 200 grave fundet ved Kirketerp

En forundersøgelse forud for anlæggelsen af en ny kloak har betydet, at en gravplads er dukket op.

Nord for Kirketerp ved Hobro skal der gøres klar til bebyggelse. Derfor skal der lægges kloak og inden det kunne ske, så skulle der laves en forundersøgelse af arkæologer.

Her fandt man en gammel kirkegård med 200 grave.

- Det er noget andet end potteskår og flintgenstande. Det bliver meget mere personligt med skeletter, siger Lars Egholm Nielsen, museumsinspektør, Nordjyllands Historiske Museum.

Man har kendt til en ødekirke i området. En kirke som er blevet nedlagt tilbage engang i middelalderen. Man ved ikke, hvorfor den er blevet nedlagt, men nu er gravpladsen dukket op.

- Vi graver ikke alle grave op, vi graver kun der, hvor vi kan se knogler i overfladen, fortæller Lars Egholm Nielsen.

Arkæologerne har også fundet rester af en gammel smedje, som har ligget tæt ved kirkegården. Den skal nu undersøges sammen med de skeletter, de tager op.

Fundet er specielt, da man sjældent rør ved kirkegårde.

- De fleste gamle landsbykirker står stadig og der graver man jo ikke igennem en eksisterende kirkegård, siger Lars Egholm Nielsen.

Fundne betyder at kloakken må lægges uden om den gamle nedlagte kirkegård, da det skal fredes sammen med resterne af den gamle ødekirke.