Foto: Per Frank Paulsen

Ensomhed skal udryddes i Mariagerfjord Kommune

Gennem flere tiltag vil Mariagerfjord Kommune forsøge at begrænse ensomhed blandt borgerne i 2016.

Hvis man bor i Mariagerfjord Kommune, skal man ikke være ensom. Så enkel er beskeden fra kommunens Sundheds- og Omsorgsudvalg, der i 2016 sætter fokus på ensomhed blandt kommunens borgere.

Sundheds- og Omsorgsudvalget besluttede på et møde sidste år at have særligt fokus på ensomhed i 2016. Derfor vil kommunen nu sætte penge af til at bekæmpe ensomheden, forklarer Helle Mølgaard, der er næstformand i Sundheds- og Omsorgsudvalget i Mariagerfjord Kommune.

- Ufrivillig ensomhed fører simpelthen til, at folk får et dårligere liv. Det vil vi gerne til livs, siger hun til TV2 Nord.

Det er især ensomme unge mellem 16-29 år og ældre fra 80 år og op, som kommunen vil hjælpe. Det er nemlig oftest disse to grupper, der oplever problemer med ensomhed. For at komme ensomheden til livs vil kommunen blandt andet give støtte til oprettelsen af selvhjælpsgrupper og flere netværk af frivillige, der kan fungere som kontaktpersoner for de ensomme.

Der er øremærket omkring 100.000 kroner til indsatsen mod ensomhed. I første omgang lægges der op til, at støtteperioden varer et år. Går projektet godt, har forvaltningen i kommunen dog anbefalet, at man kan forlænge støtteperioden op til tre år.

Sundheds- og Omsorgsudvalget i Mariagerfjord Kommune mødes i klokken 16 i dag for at stemme de sidste detaljer i forslaget igennem. Det er Helle Mølgaards forventning, at det kommer til at foregå uden de store forhindringer.

- Hele udvalget bakker op om det her projekt på tværs af alle partier. Så jeg er helt sikker på, at vi får det stemt igennem i eftermiddag, siger hun.