Flere ledere skal trække de varme hænder til plejehjem

Nærværende ledere skal være med til at gøre det mere attraktivt at arbejde på plejehjem i Mariagerfjord Kommune.

Der er meget snak om mangel på de varme hænder. Både på sygehuse og plejehjem er der snak om, hvad man skal gøre, for at sikre, at der er varme hænder nok. 

I Mariagerfjord Kommune har man valgt at ansætte to nye ledere, for at få lokket mere plejepersonale til plejehjemmene. 

Det lyder, som den omvendte model og ikke som varme hænder - men det er der en god grund til, lyder det.

De nye plejecenterledere Heidi Jensen (tv) og Annette Braüner lægger stor vægt på den daglige kontakt med beboerne, de pårørende og medarbejderne.
De nye plejecenterledere Heidi Jensen (tv) og Annette Braüner lægger stor vægt på den daglige kontakt med beboerne, de pårørende og medarbejderne.
Foto: Mariagerfjord Kommune

- For nogle år siden måtte vi skære i lederstaben, fordi kommunekassen blev hårdt ramt på den mellemkommunale udligning. Det gjorde vi blandt andet ved at lave fællesledelse på fire af vore plejecentre. Dermed fik en leder ansvaret for to plejecentre og så er det ikke så nemt at få fat i lederen, hverken for personalet, de ældre eller deres pårørende, siger afdelingsleder Anette Eriksen, der har ansvaret for kommunens plejecentre.

Kan vælge og vrage

De to nye ledere, Annette og Heidi, er ansat på hver deres plejehjem. Det sker i erkendelse, at ledere, der er synlige, lette at få fat på og tale med er en forudsætning for et godt arbejdsmiljø. 

- Vi har for længst erkendt, at medarbejderne sætter pris, at der er en leder i huset. Vi begynder at arbejde teambaseret i ældreplejen og her er det vigtigt, at lederen går forrest og viser vejen som faglige rollemodeller , fordi det skaber motivation og styrker gejst blandt medarbejderne, forklarer Anette Eriksen.


Begge kvinder har i flere år arbejdet som hjemmesygeplejersker for kommunen, og de glæder sig til at være med til at skabe arbejdspladser, hvor der er fokus på arbejdsglæde. 

- I dag kan sosu'erne vælge og vrage. Derfor er det er alfa og omega, at vi skaber en god arbejdsplads, hvor faglig stolthed og arbejdsglæde går hånd i hånd. Vi har allerede en god kultur, hvor alle hjælper hinanden, så vi er godt på vej, slutter Heidi Jensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland