LIGE NU:

Gadesport i Mariagerfjord var en stor succes

Tre uger med fodbold, skating, basket og hockey som gadeaktiviteter i Mariagerfjord Kommune har trukket mange børn og unge til.

Klokken nærmer sig 14 en onsdag midt i september. På havnen i Mariager er der fyldt med liv, og det er ikke lystsejlere eller gæster til Saltcentret. Det er byens børn og unge, der giver den fuld gas på løbehjul og skateboards.

Det er tredje onsdag i træk, at byens børn og unge er mødtes for at skate. De to første gange foregik det ved byens hal, men denne onsdag, som samtidig bliver den sidste skateronsdag i denne omgang, er de mobile skaterramper altså stillet op på havnen.

At det bliver den sidste skateronsdag er måske lidt en sandhed med modifikationer, for de unge skal nok finde ud af at mødes og lære hinanden tricks på skateboard og løbehjul, men i hvert fald er det slut med Street Weeks, som er et tre uger langt gadeidrætsprojekt, opstået som et samarbejde mellem Maraigerfjord Kommune og DGI.

Det bygger oven på sidste års event Street Attack, og skal give kommunens børn og unge mulighed for at prøve kræfter med forskellige slags gadeidræt.

I tre uger har børn og unge i Mariagerfjord Kommune haft mulighed for at prøve kræfter med forskellige discipliner inden for gadesport. Det har været en stor succes, og de unge vil gerne have meget mere.

I Hobro, Hadsund og Arden har den stået på henholdsvis street basket, street soccer og street hockey, og i Mariager er det altså skating, der har været i fokus.

- Jeg hørte om, at man kunne komme ned og prøve det, og det ville jeg gerne. Det har været rigtig sjovt, og der er mange fra klassen, der har været her, fortæller Nann Heleen Iversen på 9 år, som allerede er begyndt at føle sig godt hjemme på det lånte skateboard.

Bidt af et skateboard

Faktisk så godt, at hun nu ønsker sig et, når hun inden lænbge kan fejre sin 10 års fødselsdag.

Også den jævnaldrende Laura Ahm Sørensen er gået hen og er blevet lidt bidt af skateboardet.

- Vi har altid stået på løbehjul, men skateboard, det har vi ikke rigtig gjort. Men vi er da blevet bedre til det, siger hun.

Arrangørerne melder om tre succesfulde uger, hvor vejret stort set har artet sig, som man håber, når man laver udendørs aktiviteter. Og fremmødet kan de ikke klage over.

- Vi kan se fra første gang til i dag, at der er kommet flere og flere til, måske fordi de fortæller det til deres kammerater, som så også skal ned og se, hvad det går ud på, så det er bare gået rigtig godt, siger Lars Koefoed, som er ungdomsskoleleder i Mariagerfjord Ungdomsskole.

Gadeidræt kan noget specielt

Udover at give kommunens børn og unge mulighed for at prøve nogle nye og fede aktiviteter af, har et af målene været at få fat i nogle af dem, der ikke er så interesserede i traditionel foreningsidræt.

- Der er jo nogle, der bare gerne vil bevæge sig, uanset om det er fodbold, eller om det er på et skateboard. Så de er selvfølgelig kommet herned. Men vi har også set nogle af dem, som måske ikke har fundet ders hylde endnu, og som godt kunne blive tiltrukket af gadeidræt, siger Lars Kofoed.

I 2021 er der allerede planlagt endnu en version af Street Attack. Derudover har den lokale basketballklub i Hobro givet tilsagn om, at de fortsat vil være med til at facilitere streetbasket i byen. Håbet er, at lokale kræfter generelt kan være med til at bære gadesporten videre, og for skaterpiger i Mariager er det i hvert fald ikke slut med at lære nyt på skateboardet.

- Vi håber rigtig meget, at der kommer en skaterbane i Mariager. Det vil vi rigtig gerne have. Og det kunne også være fedt, hvis vi bare kunne blive ved med at komme her hver onsdag, siger veninderne Freerikke Maagaard Nielsen og Laura Ahm Sørensen.

290321 FO Klitsag i Skagen - Sønder Strand

play Klit-sag fra Skagen fortsætter: Kommunen kræver erstatning

Serenergy

play Russisk spion skal tre år i fængsel - og bliver udvist af Danmark

PH 100521 IN Restauratører mangler arbejdskraft Still

play Teststeder opsluger ung arbejdskraft: - Nogle restaurationer er desperate

20210510-143629-4-1920x1280we

play Fokus: Nordjysk uenighed om skrottede vacciner

290321 FO Klitsag i Skagen - Sønder Strand

play Klit-sag fra Skagen fortsætter: Kommunen kræver erstatning

Serenergy

play Russisk spion skal tre år i fængsel - og bliver udvist af Danmark

PH 100521 IN Restauratører mangler arbejdskraft Still

play Teststeder opsluger ung arbejdskraft: - Nogle restaurationer er desperate

Til forsiden

Til forsiden