Gratis drugtest til restauratører

Restauratører i Mariagerfjord Kommune får nu mulighed for at tjekke deres gæster på stedet, hvis de har mistanke om, at vedkommende er narkopåvirket. Foto: Arkivfoto (Lone Vad Dam)

Mariagerfjord Kommune går sammen med restauratørerne ind i kampen mod narko i byens natteliv. Kommunen har indkøbt 100 drugtest til formålet.

Restauratørerne i Mariagerfjord Kommune kan nu få direkte støtte fra det offentlige i kampen mod narko på diskoteker og værtshuse.

Kommunen har nemlig valgt at betale udgifterne til 100 såkaldte drugtests, som koster 70 kroner pr. stk. Selvom udgiften ikke lyder voldsom, så skal restauratørerne alligevel sælge flere genstande, før de har pengene hjemme.

- Det skal i hvert fald ikke være økonomien, der får restauratørerne til at slække på kontrollen. Derfor har vi fra kommunens side garanteret, at vi nok skal betale. Vi vil gerne som kommune stå sammen med restauratørerne i bestræbelserne på at få et narkofrit natteliv, siger borgmester Mogens Jespersen.

For fem år siden fik Mariagerfjord Kommune en henvendelse fra Nordjyllands Politi i Hobro om ideen med gratis drugtest til restauratørerne. Dengang støttede den tidligere borgmester i Mariagerfjord Kommune op om formålet og indførte de gratis drugtest til restauratørerne.

- Vi har igen fået en henvendelse og da det stadig er en god ide, så støtter vi selvfølgelig op om formålet igen, understreger Mogens Jespersen.

Ordningen i Mariagerfjord Kommune vil blive administreret af politiets specialpatrulje i lokalpoliti Himmerland i et nært samarbejde med restauratørerne. De skal nu finde ud af, hvordan de 100 test skal fordeles, alt efter hvor der er behov for at kontrollere for narko.

Restauratørerne vil lave en test, når der er en mistanke om narko. Drugtesten kan både i sved og spyt afsløre, om den testede har indtaget narkotiske præparater og resultatet foreligger allerede et par minutter efter, at testen er foretaget.

Forsiden lige nu