LIGE NU:

Hædres for at omdanne beskidt plast

Dansk Industris Initiativpris uddeles til virksomhed i Mariager, som omdanner beskidt plast til en ren råvare.

I Mariager elsker de plastik, også den beskidte slags. I hvert fald hos Aage Vestergaard Larsen A/S, der er vinder af Dansk Industri Aalborgs Initiativpris 2015.

-Virksomheden vinder årets pris blandt andet på baggrund af en strategisk vigtig beslutning om at investere i nyt udstyr, der kan omdanne beskidt plastaffald til en ren råvare, der kan indgå i fremstilling af nye plastmaterialer, lyder begrundelsen fra DI Aalborg.

-Det er nyt og moderne med cirkulær økonomi og det her med, at virksomhederne skal udnytte hinandens spildprodukter i produktionen. Til gavn for miljø og økonomi. Men det er i virkeligheden slet ikke noget nyt i Mariager, for Aage Vestergaard Larsen A/S har gjort det i mere end 40 år, siger DI Aalborgs formand Peter Rindebæk.

Aage Vestergaard Larsen A/S er en af landets største inden for forædling af plastaffald til nye genanvendelige råvarer.

DI Aalborgs Initiativpris gives til en mindre eller mellemstor virksomhed med maksimalt 100 ansatte, der har vist et særligt initiativ indenfor for eksempel afsætning, teknologi eller uddannelse og som dermed har skabt grundlag for vækst.

-Aage Vestergaard Larsen har i løbet af det sidste års tid indviet et stort vaske- og sorteringsanlæg, der kan rengøre beskidt plast, der så kan genanvendes. Tidligere kunne virksomheden kun genanvende helt rent plastmateriale. Dermed kan langt mere affald genanvendes - til gavn for virksomheden, for miljøet og for beskæftigelsen, siger Peter Rindebæk.

Som en gevinst ved investeringen er Aage Vestergaard Larsen A/S kommet med i flere udviklingsprojekter i hele landet. Blandt andet et i Holbæk, hvor virksomheden i samarbejde med Holbæk Forsyning og Schoeller-Plast-Enterprise A/S er med i et projekt, hvor forbrugernes indsamlede husholdningsplast sendes til Mariager og renses og laves til genanvendelig plastgranulat i det nye anlæg. Derefter bliver det sendt retur til Schoeller-Plast-Enterprise, der producerer den til dele til et nyt plastsorteringssystem, der skal anvendes af forbrugerne.

På virksomheden er der glæde over at modtage initiativprisen:

- I Aage Vestergaard Larsen A/S er vi meget stolte over at blive tildelt DI Aalborgs Initiativpris 2015. At blive anerkendt for sit arbejde er vel enhver virksomheds drøm, og for os i Mariager er det da også en anerkendelse, som alle medarbejdere og andre interessenter har taget meget positivt imod. Muligheden for at genanvende endnu mere plast i Danmark er stort, og vores lyst til yderligere vækst og udbygning af vores produktionsapparat i Danmark er kun blevet endnu større efter det skulderklap, det er at få tildelt DI Aalborgs Initiativpris 2015, siger Franz Cuculiza, administrerende direktør, Aage Vestergaard Larsen A/S.

På rådhuset i Hobro er der stor glæde over, at DI Aalborgs Initiativpris tilfalder Aage Vestergaard Larsen A/S.

-Vi har mange stærke virksomheder i Mariagerfjord Kommune, og Aage Vestergaard Larsen er virkelig én af ikonvirksomhederne for os. Og så er det jo lidt sjovt, at Aage Vestergaard Larsen vinder en pris på at se overskudsprodukter fra andre som en værdifuld ressource. Samtidig er virksomhedens direktør Franz Cuculiza selv meget engageret i udviklingen af både det lokale og det nordjyske erhvervsliv. Det er vi rigtig glade for på rådhuset, siger borgmester Mogens Jespersen, Mariagerfjord Kommune.