03:28

Foto: Hobro IK

1 af 2

Hobro har brug for Superligabold

I Hobro nyder de på flere måder godt af tilværelsen i Superligaen. Derfor håber byens borgere, at de lokale helte snart finder rytmen igen.

Hobro har fået en miserabel start på sæsonen. fire point er det blevet til i sæsonens første ni kampe, og det er lige præcis nok til en klokkeklar sidsteplads i ALKA Superligaen.

Folkene i Hobro har dog stadig troen på, at holdet nok snart skal få nogle sejre. For byen har på mange måder brug for et fodboldhold i landets bedste række. Det fortæller borgmester i Mariagerfjord Kommune, Mogens Jespersen.

- Hobro IK har virkelig vist, at de kan brande en hel kommune med deres resultater, siger han, og henviser til at Hobro sidste år fik næstmest omtale af alle byer i Danmark målt på indbyggere.

I den lokale sportsforretning nyder man også godt af klubbens succes.

-Vi sender merchandise til Skagen, København og Odense. Alle mulige steder du ikke lige forbinder med Hobro. Det er virkelig attraktivt, at de er i Superligaen, siger Mads Jensen, der arbejder i Intersport i Hobro.

Hobros overlevelseschancer led endnu et knæk, da holdet i lørdags blev taberdømt for at have brugt en ulovlig spiller i den nu famøse kamp mod AGF.

Alligevel så tror Hobro IK's faste støtter fortsat på, at resultaterne snart bliver bedre.

- Sidste år kunne vi ikke få armene ned, men i år har vi ikke rigtigt fået dem op endnu. Vi håber dog, at de stadig har en chance, siger Hobro fan Keld Aldahl.

Hobro IK får i aften endnu en chance for at forbedre deres situation, når de på hjemmebane spiller bundgyser mod Esbjerg. Kampen starter klokken 19.