Hobro IK er stadig taberdømt i Tamboura sag

Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Det var stadig ulovligt, da Hobro IK benyttede sig af Adama Tamboura i kampen mod AGF i september.

Det var ikke lovligt, at Hobro IK benyttede sig af Adama Tamboura i kampen mellem Hobro IK og AGF den 11. september. Det har Fodboldens appelinstans stadfæstet mandag. Det skriver DBU på deres hjemmeside.

Den 26. september kom Fodbolden Disciplionærinstans frem til at taberdømme Hobro IK i den omtalte kamp, og dermed mistede Hobro IK således tre point.

Denne dom appellerede Hobro IK til Fodboldens Appelinstans. Men her er der ikke fundet noget grundlag for at ændre afgørelsen fra Fodboldens Disciplinærinstans, og dermed blev afgørelsen stadfæstet.

En af Hobro IKs argumenter var, at der var indgået en kontrakt med en arbejdsløs, kontraktløs og klubløs spiller, og ikke et klubskifte. Hvis dette er tilfældet, så er reglerne om spillercertifikater ved klubskifter ikke relevante.

Men appelinstansen har dog vurderet, at Adama Tambouras kontrakudløb med Randers FC indebar, at spilleren var klubløs frem til det tidspunkt, han indgik kontrakt med Hobro IK.

Hobro IK vil nu gå hele vejen til Danmarks Idrætsforbund med deres appel.

- Vi tror på, vi har en god sag, og som vi hele tiden har givet udtryk for, er vores bedste chance nok i DIF.Jeg har ingen forventninger om, hvordan sagen kan være endeligt lukket, men vi håber da på en hurtig afklaring, så vi kan forsøge at slå en streg i sandet, siger Steen Juulsgaard, formand for Hobro IK til bold.dk.

Hvis Hobro får medhold i sin appel til Danmarks Idrætsforbund, så får de tre point tilbage vil de have 11 point i Superligaen. Det er stadig tre point under Esbjerg, der også ligger under nedrykningsstregen.

Forsiden lige nu