SENESTE NYT:

Hobro præsenterer underskud på 2,5 millioner kroner

Nogle af grundene til det negative regnskab er manglende TV-indtægter samt den verdensomspændende pandemi, COVID-19.

Hobro IK A/S præsenterede torsdag aften et underskud på 2,5 mio. kroner efter skat. Det skete i forbindelse med generalforsamling i fodboldklubben, hvor bestyrelsesformand Lars Kühnel samtidig valgte at stoppe som formand og i bestyrelsen.

Regnskabet for perioden 01-07-19 – 30-06-2020 blev offentliggjort på generalforsamlingen og viste et minus på ca. 2,5 mio. kroner efter skat. Underskuddet skal ses i lyset af COVID-19, der har sat sine spor, med blandt andet færre kampdagsindtægter, TV-penge overført til næste års regnskab, samt manglende sponsorsalg i forbindelse med pandemien, lyder det i en pressemeddelelse fra Hobro IK.

- 2020 er året, hvor COVID-19 har sat sine kraftige spor i Hobro IK A/S. Kampe uden tilskuere medførte manglende kampdagsindtægter på både entré og salg i boderne. Hertil blev sæsonen ikke afsluttet i indeværende regnskabsår, hvorfor dele af TV-pengene er overført til næste års regnskab, så set i dette lys, er underskuddet til at leve med, lød det fra afgående formand Lars Kühnel.

Han oplyste, at når man ser længere fremad i regnskabsåret også for næste år, vil der være et overskud.

- Som nedrykker fra 3F Superligaen er der en stor sum faldskærmspenge på et større millionbeløb, som udbetales som et engangsbeløb. Faldskærmspengene bliver brugt til at få indfriet den kortfristede gæld i Hobro IK A/S, forklarede Lars Kühnel.

Fem af de syv bestyrelsesmedlemmer i Hobro IK A/S blev genvalgt. De to, der træder ud af bestyrelsen, er Lars Kühnel, som har valgt at stoppe som formand og dermed træde ud af bestyrelsen samt Thomas Bjerre, der ikke har ønsket at genstopstille. De to blev erstattet af Jens Bjørn og Søren Jeppesen, som begge blev valgt ind i bestyrelsen.

Den nye bestyrelse i Hobro IK A/S. På billedet fra venstre: Preben Johansen, Jens Bjørn, Per Andersen, Søren Jeppesen, Peter Christensen, Lars Hird og Jeppe Ugilt Hansen. Foto:  Dannie Rosenkrantz
Den nye bestyrelse i Hobro IK A/S. På billedet fra venstre: Preben Johansen, Jens Bjørn, Per Andersen, Søren Jeppesen, Peter Christensen, Lars Hird og Jeppe Ugilt Hansen. Foto:  Dannie Rosenkrantz

Bestyrelsen i Hobro IK A/S konstituerer sig på første kommende bestyrelsesmøde.