Hobro sikrede et point i de døende sekunder

Det var en svær opgave, der ventede Hobro, da de gæstede sidste sæsons bronzevindere fra Esbjerg.

Hobro stillede til start uden den tilbagevendte angriber Mads Hvilsom, der blev skadet i forrige runde. Det gav plads til nyerhvervelsen Oliver Thychosen, der fik startdebut på venstrekanten, mens Babayan rykkede frem som spidsangriber ved siden af Pål Alexander Kirkevold.

Efter en indledning med spil i begge ender, hvor Esbjerg især forsøgte sig med skud fra distancen, var det også hjemmeholdet, der først fik skabt et etableret pres mod Hobro-målet, men Jesper Rask i Hobro-målet og hans defensive kollegaer formåede at holde hjemmeholdet fra fadet.

Det rene bur var dog en stakket frist for Hobro-mandskabet, da et Esbjerg-indlæg efter lidt tilfældigheder i det fyrretyvende minut havnede for fødderne af Pyry Soiri, der resolut sparkede sit hold i front. 1-0-føringen holdt frem til pausen.

Sen, sen udligning

Edgar Babayan har over sommeren været nævnt som et af Hobros varmeste salgsemner, og med et fornemt oplæg i sidste runde er interessen for ham formentlig ikke blevet mindre. Også i dag gav han af flere omgange prøver på sine spidskompetencer; hurtigt og gode driblefærdigheder, men det forblev lige ved og næsten.

Gennem anden halvleg intensiverede Hobro deres pres, og satte blandt andet den tårnhøje angriber Julian Kristoffersen på banen, men Esbjerg hele tiden lurede på omstillingerne.

Hobro satsede i flere omgange på standardsituationer, hvor de tog sig tid til at få de store folk med frem i modstanderens felt. Det var også tilfældet, da Hobro i dommerens tillægstid fik tilkendt et frispark midt på Esbjergs banehalvdel. Jacob Tjørnelund servede bolden ind i feltet, men desværre for nordjyderne headede Kirkevold midt på Esbjergs keeper.

Således så det ud til, at Hobro måtte tage tomhændede hjem fra Esbjerg, men i en efterfølgende sekvens blev endnu en lang bold sendt frem – den unge forsvarsspiller Anel Ahmedhodzic havde lagt sig helt frem, og han nåede frem til bolden før både Esbjergs forsvar og målmand Jeppe Højbjerg.

Trods den uvante position formåede han at sende bolden over i det lange hjørne, og i nærmest sidste sekund endte det derfor 1-1.