Hobro tabte topkamp

Det lykkedes ikke Hobro IK at få point med hjem fra mandagens udekamp mod HB Køge.

Hobro IK måtte mandag aften rejse fra Sjælland uden point i bagagen. Nordjyderne tabte udekampen mod HB Køge med 1-0 og formåede dermed ikke at rykke tilbage på førstepladsen i 1. division.

Hobro pressede godt på i begyndelsen af kampen og fremtvang flere hjørnespark i løbet af den første halve time, men det var hjemmeholdet, der kom først på måltavlen. Mads Juel Andersen bragte HB Køge foran efter 33 minutters spil.

Hjemmeholdets 1-0-føring holdt til pausen, men seks minutter inde i anden halvleg var HB Køge få centimeter fra at komme på 2-0. Lee Rochester ramte overliggeren, og Hobro slap med skrækken, da midterforsvareren Davidson Eden var først over returbolden og fik clearet.

Et kvarter før tid havde Marc Rochester muligheden for at fordoble HB Køges føring, da han blev spillet fri i højresiden, men hans forsøg sneg sig lige forbi den fjerneste stolpe.

Efter 84 minutters spil brød Marc Rochester igen igennem Hobro-forsvaret, og denne gang forsøgte han sig fra den modsatte side. Hobro-målmand Jesper Rask og stolpen sørgede i fællesskab for at afvise HB Køge-angriberen, men hjemmeholdet var tættere på 2-0-scoringen end nordjyderne var på udligningen.

Der blev ikke scoret yderligere i opgøret, så HB Køge gaflede de tre point og rykkede op på tredjepladsen i 1. division. Hobro er toer med 28 point efter 17 kampe. Det er to flere end HB Køge og to færre end Vendsyssel FF, som topper rækken.