LIGE NU:

Hvalen er et tilskuerhit

Muligheden for med egne øjne at se den store hval, har onsdag fået rigtig mange nordjyder til at finde vej forbi lystbådehavnen i Hobro.

Normalt skal man finde vej til Norge, Færøerne eller Island for at få et blik af havets store dyr – hvalen. Men i disse dage skal man ikke længere end til Hobro for at få en hval at se med egne øjne. Det 6 tons tunge dyr, der lige nu svømmer rundt i Mariager Fjord har i løbet af onsdagen trukket mange tilskuere til Hobro.

På kajkanten ved lystbådehavnen har mange nordjyder fundet kamera og det varme tøj frem for at se det helt spektakulære syn.

Hele onsdagen er der kommet flere og flere tilskuere til, så kajkanten i Hobro næsten lignede tilskuerrækkerne til et af de stor hvalshows man kender fra USA.

- Det er helt unikt at få lov at komme helt tæt på et så stort dyr, siger vildtkonsulent ved Naturstyrelsen Ivar Høst.

Vildtkonsulenten har udtalt, at det ikke nytter at flytte hvalen ud af fjorden, men at man skal nyde hvalen mens den stadig befinder sig så tæt på kajkanten.

- Det er absolut en sjældenhed, at hvalen kommer helt ind i havnen og er helt tæt på havnekajen, siger Ivar Høst.

Der gættes på, at hvalen er en vågehval, og for sådan et dyr er fjorde som Mariager Fjord ikke et naturligt sted at være. Derfor regner vildtkonsulenten også med, at hvalen er svømmet ind i fjorden for at ende sine dage.