LIGE NU:

Ild i bigballer: Frygtede at grise var i fare

En brandmur sikrede, at grise ikke kom til skade ved en gårdbrand i Hobro.

Da meldingen om gårdbrand med fare for dyr i første omgang indløb klokken 12.15, blev der ikke taget nogen chancer. Derfor blev mandskab fra både Hobro og Arden sendt afsted for at få bugt med flammerne og for at sikre, at dyrene ikke kom til skade.

Branden var opstået i et maskinhus, som er bygget sammen med en grisestald. Her var der gået ild i bigballer på et transportbånd ind til et halmfyringsanlæg.

- Det var en indendørs halmbrand, og det ryger kraftigt, når halm brænder, siger Caspar Weisberg, der er indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab i Mariagerfjord Kommune.

Selvom maskinhuset er bygget sammen med staldbygningen, lykkedes det at begrænse ilden til selve maskinhuset, fordi der var en brandmur mellem de to bygninger.

- Vi havde hele tiden folk inde og holde øje med dyrene. Ventilationen kørte og sørgede for, at der kom frisk luft ind til dem, så derfor var dyrene ikke i umiddelbar fare, siger indsatslederen.

Det var gårdejeren, der opdagede branden. Da han så røg, forsøgte han i første omgang at slukke med en pulverslukker. Det lykkedes dog ikke, og derfor ringede han 112.

Efter et par timers slukningsarbejde kunne beredskabet igen forlade gården.

Ingen kom til skade ved branden.