Seneste nyt:

Jørn skiftede chefjobbet ud - nu er han indstillet til prisen som landets bedste underviser

40-årige Jørn Byrialsen fra Aalborg er kåret som bedste underviser af Erhvervsakademi Danias studerende og går dermed videre i konkurrencen om at blive Danmarks bedste.

”Jørns timer er altid nogen, man ser frem til”. Sådan lyder det blandt andet fra de studerende på Erhvervsakademi Dania i Hobro, når de skal forklare, hvorfor de har indstillet 40-årige Jørn Byrialsen som årets bedste underviser.

- Det kommer meget bag på mig. Det er jo ikke for at vinde konkurrencer, jeg er her, siger Jørn Byrialsen.

Han er efter den lokale førstepladsen nu gået videre til den nationale finale i konkurrencen skabt af Uddannelses- og Forskningsministeriet. En finale, der afgøres til efteråret.

Jørn Byrialsen har gennem 15 år arbejdet for Nykredit som blandt andet teamchef, inden han i 2018 skiftede bank ud med 150 finansøkonom-studerende.

Indstillingerne har handlet om både Jørns humor, didaktik, erhvervserfaring, hvordan han omgås med de studerende og faglighed. Alle fremhæver noget forskelligt, og det rører Jørn Byrialsen.

- Det gør mig meget glad. Det får noget tyngde, når der er mere end en ting, som gør, at de ser mig som en god underviser. Jeg er superglad, og det er en fin anerkendelse, men jeg har stadig meget at lære, siger den bankuddannede nordjyde og tilskriver meget af sejren, at campuset i Hobro er en mindre uddannelsesinstitution, hvor undervisere har gode chancer for at lære de studerende at kende, så de mærker nærværet.

- Vores lille team har et rigtigt godt sammenhold og gode muligheder for at sparre med hinanden. Men også at ledelse og administration er fleksible, giver plads til nye ideer og er lydhør overfor forandring. Det betyder meget, forklarer han.

Humor, nærhed og tryghed er nøgleord for Jørn Byrialsen, når han underviser - og så har han omdøbt klasselokalet til øvelokalet. For det handler ifølge landets måske bedste underviser om at øve sig i et blive bedre.

- Hvis vi ikke tør øve, kan vi ikke blive bedre, og selv store bands skal også øve sig. Laver man en fejl, er det bedre under studiet end til en jobsamtale eller i en rådgiversituation i virkeligheden, forklarer han, men pointerer, at der også bliver stillet krav.

Ud over æren som landets måske bedste underviser, så kan Jørn Byrialsen også se frem til en præmie på hele en halv million kroner fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Erhvervsakademi Dania udbyder videregående- og efteruddannelser på otte campusser i Jylland - deriblandt i Hobro. I alt udbyder Dania 25 korte videregående uddannelser inden for Business, Sundhed, Oplevelse, Marketing, Teknologi og Administration. Der er flere end 5000 fuldtids- og deltidsstuderende tilknyttet Dania, som har 200 fuldtidsansatte medarbejdere fordelt flere steder i Jylland.