02:51

Tendensen med, at uhyggelige klovne skræmmer folk, har ramt Nordjylland.

Foto: Anders Ekström

1 af 2

Klovn overraskede Nathja: Hvad er det for et kick, de får ud af det?

Det var Nathja Jensen, der tirsdag aften blev skræmt af en truende klovn. "Syg humor", kalder hun fænomenet, og bliver bakket op af Nordjyllands Politi.

Tirsdag aften klokken 23.30 var Nathja Jensen lige kommet hjem fra arbejde, da noget bankede på vinduet i hendes hjem i Arden. Nathja Jensen reagerede på lyden, gik mod vinduet, trak gardinet fra og blev pludselig skræmt, da der på den anden side stod en person, udklædt som uhyggelig klovn med et skilt med ordet "DØ!"

- I øjeblikket bliver man bange og skræmt, og kroppen begynder at gøre en helt masse ting, man ikke lige er forberedt på, den skal gøre, fortæller Nathja Jensen.

- Og så tænkte jeg, at jeg var glad for, at min datter ikke var hjemme, da det skete, fortsætter hun.

Nathja Jensen var en af i hvert fald to nordjyder som tirsdag aften blev udsat for fænomenet "killer clowns" hvor udklædte personer skræmmer tilfældige borgere. Indtil nu har TV2 Nord omtalt i alt fem tilfælde af fænomenet i Nordjylland. 

[cke_placeholder_teaser_teaser:"{\"nid\":\"55969\"}"]

Læs også : Klovn truede skrækslagen kvinde: DØ!

Selvom klovnene virker truende og i flere tilfælde har båret våben, er ingen af klovnenes ofre kommet noget til. I stedet er det i et enkelt tilfælde gået ud over klovnen selv. Det skete tirsdag aften da en 20-årig mand, der havde opskræmt borgere nær byens station, fik kærligheden til klovne-fænomenet at føle et andet sted i byen - kærlighed i form af vold.

Efter episoden i Arden tirsdag aften blev politiet tilkaldt. En patrulje kom til Nathja Jensens hjem og en hundepatrulje afsøgte området i jagten på klovnen - dog uden held.

- Hvad det er for et kick, de får ud af at gøre det her, spørger Nathja Jensen.

- Jeg synes, det har taget overhånd og det er efter min mening en syg form for humor. Det er ikke sjovt, fortsætter hun.

Efter episoden tog Nathja Jensen med sin mor til Hobro, hvor hun overnattede. Hun kom hjem til Arden igen onsdag morgen ved seks-tiden, og selvom hun umiddelbart fik oplevelsen lidt på afstand, har den efterladt Nathja Jensen anderledes opmærksom.

- Jeg kan normalt sagtens være alene om aftenen, men det kan godt være at jeg fremover begynder at trække for, selvom det er lyst. Og det er ærgerligt, man får det sådan, siger hun. 

[cke_placeholder_teaser_teaser:"{\"nid\":\"55970\"}"]

Læs også : Klovn fik lussinger

Politiet formoder at klovnen har ventet på at Nathja Jensen ville komme hjem, så han kunne sætte en skræk i livet af hende. Og netop det faktum er noget af det mest skræmmende.

- En ting er, at de pludselig står der, men når man så også føler, der bliver holdt øje med en.. Og det er klart, at når jeg kigger ud nu, så kigger jeg rundt. Man kører i et helt andet gear nu, lyder det fra Nathja Jensen.

Hos Nordjyllands Politi har man en meget klar holdning til det skræmmende fænomen: Stop det!

- Det er en lidt syg form for humor, og der er mennesker, der bliver meget påvirkede af det her, siger vicepolitiinspektør Poul Severinsen.

- Det er givetvis mange af de her klovne, der selv ser det som drengestreger, men man skal lige sætte sig i offerets rolle og tænke på, hvordan de opfatter det. De fleste af dem synes bestemt ikke det er sjovt, og derfor ringer de jo ind til os, siger han videre.

Som nævnt fik en klovn i Thisted tirsdag aften at føle, hvordan almindelige borgere har det med fænomenet, og Poul Severinsen er overbevist om, at hvis dillen fortsætter, vil man se flere af den slags slutninger på klovnesagerne.

- Hvis det fortsætter, så er der nogen af de her klovne, der vil blive ramt af forskellige ting, og det kan også være folk, der udøver selvtægt, som ikke vil finde sig i det.

Vicepolitiinspektøren opfordrer dog alle til at lade politiet tage sig af sagerne:

- Ring herind. Det er ikke noget, man selv skal begynde at tage sig af.

Han oplyser desuden at klovne retsligt kan blive stillet til an svar for deres gerninger - om det så er drengestreger eller ej. 

[cke_placeholder_teaser_teaser:"{\"nid\":\"55937\"}"]

Læs også : 11-årig skræmt af uhyggelig klovn i Aalborg