00:49

Video: Ivan Hansen

Kommunen giver bolden op: Inviterer børn og unge til streetsport

DGI og Mariagerfjord Kommune inviterer til street-aktiviteter for børn og unge de tre første uger i september i Hobro, Hadsund, Mariager og Arden.

DGI og Mariagerfjord Kommune afholder i uge 36 til 38 "Street Weeks", der inviterer børn og unge til at deltage i blandt andet street basket, gadefodbold og hockey.

Arrangementet er en efterfølger til sidste års "Street Attack", der ifølge Mariagerfjord Kommune var en stor succes. Ifølge Lars Otte Koefoed, der er ungdomsskoleleder, skal de unge ikke glæde sig mindre til dette års event.

- Ved Street Attack fik mange af vores unge øje på gadesporten og streetkulturen. Vi fornemmer, at  interessen er stor blandt de unge, og derfor kommer vi nu på banen med tre uger fyldt med gadesport, siger Lars Otte Koefoed.

Han påpeger coronavirussen som en af årsagerne til, at det er en ekstra god idé at afholde arrangementet.

- Mange er blevet fysisk inaktive, fordi coronavirussen har sat en stopper for de traditionelle sports- og fritidsaktiviteter. Derfor er det godt, at Street Weeks kan kickstarte en aktiv livsstil og måske inspirere til en ny fritidsinteresse eller to, siger Lars Otte Koefoed.

Her kan børn og unge være med

Arrangementet finder sted i uge 36 til 38 på følgende steder:

  • Mandag: Streetbasket ved ungdomsskolen i Hobro
  • Tirsdag: Gadefodbold ved P-huset ved butikstorvet ved Hadsund Boldklub
  • Onsdag: Skateboard og løbehjul ved hallen i Mariager
  • Torsdag: Hockey i skolegården på Arden Skole

Skal medvirke til at danne fællesskaber og mindske ensomhed

En af de fremmødte til arrangementet er Jeppe Vestergaard, der er elev på Havbakkeskolen.

- Jeg er kommet, fordi min træner har arrangeret det sammen med ungdomsskolen, og så synes jeg bare, det er fedt, de tager noget initiativ, så vi kan komme ud at spille. Normalt står jeg på mål, så det er fedt, at jeg kan komme ud at spille på banen og spille med mine venner, som ikke spiller i samme klub, siger Jeppe Vestergaard.

Hvis arrangementet bliver en succes, har Mariagerfjord Kommune tænkt sig at gøre det til en tilbagevendende begivenhed.

Én af de ansvarlige fra kommunen er Maria Bisgaard, der er fritidskonsulent i Mariagerfjord Kommune. Hun ønsker blandt andet, at arrangementet er med til at danne fællesskaber og modvirke ensomhed blandt børn og unge.

- Vi vil gerne have, at børn og unge mennesker er aktive, og det er ligemeget, om det er i et foreningsliv, eller om det er på gader og stræder - vi kan bare godt lide, at unge mennesker er sammen med deres venner og har nogle fællesskaber.