Kommuner samler turistcentre i ny destination

Turister er ligeglade med kommunegrænser, men lægger i stedet ferieplaner ud fra, hvor de kan få komplette ferieoplevelser.

Når Carsten Nørgaards kanoer og kajakker i Hobro fremover bliver booket, kan det meget vel være efter anbefaling fra Vesthimmerland. Og når man en kold og regnvåd decemberdag drømmer om sommer og feriecenter-stemning, vil Mariagerfjord omvendt anbefale Landal Rønbjerg ved Ranum.

- Jo bedre oplevelser, vi kommer til at give gæsterne, jo flere oplevelser de får, jo større sandsynlighed er der for, at de taler om det, der hvor de kommer hjem til, siger Carsten Nørgaard fra Mariagerfjord Kajak.

- Jeg tror ikke, at vores gæster tænker i kommunegrænser, de går mere op i, at man kan samle situationen i ét, og at de kun skal søge et sted, og så får vi dobbelt så mange ting at tilbyde dem, siger Carsten Jellesen, der er general manager i Landal Rønbjerg.

Overnatninger på feriecenter og udlejning af fjordfornøjelser er bare en lille del af Vesthimmerland og Mariagerfjords nye turismesatsning - Destination Himmerland.

- Jeg kan godt give en enkelt dags kæmpe oplevelse, men jeg kan ikke give 14 dages kæmpe oplevelser, og det er dét, vi skal kunne. Vi skal tage folk ind i 14 dage, tre uger, og hver dag skal vi bombe dem med en ny oplevelse, så folk siger "hold dag op, vi skal bare til Danmark hvert år,” siger Carsten Nørgaard.

På et turisme-stormøde i Aars tirsdag præsenterede de to kommuner nogle af ambitionerne ved at pulje kræfterne.

- Vi har i Mariagerfjord rigtig godt fat i det tyske segment, og dem vil vi selvfølgelig gerne dele med Vesthimmerland. De har rigtig godt fat i de der hollændere, dem vil vi gerne have nogle flere af. Så vi egentlig kan få kædet de autentiske oplevelser, vi har, sammen, siger Kristina Lehmann Schjøtt, der er turistchef ved VisitMariagerfjord.

- Nu har vi dobbelt konfekt i to organisationer, og det skal vi spidse lidt på og sikre, at de medarbejdere, der sidder der kan dykket mere ned i materien, og arbejde med nogle specifikke projekter, siger Jimmi Stæhr-Petersen, der er turistdirektør i VisitVesthimmerland.  

Destination Himmerland er blevet til i forlængelse af, at Folketinget i 2018 vedtog en lov om erhvervsfremme - hvor de blandt andet opfordrer til færre, større turismesamarbejder i landet.

Destinationen kommer til at have egen bestyrelse og direktion, og forventes at starte op i løbet af foråret.


Seneste nyt

fra Nordjylland