LIGE NU:

Kulturskolen bringer musikken ud

Mens Mariagerfjord Kulturskole venter på at få lov til at genåbne, rykker de ud med sang og musik til kommunens børn.

Folkeskolerne har fået eleverne tilbage, efterskolerne har også slået dørene op igen, og på gymnasierne er der atter liv. Men landets kulturskoler venter fortsat på at blive en del af genåbningen, og det er bare ikke det samme at undervise i musik bag en computerskærm.

- Musik er jo noget, der skal laves i fællesskab. Det skal opleves og indleves, så det har været en lidt flad fornemmelse at sidde derhjemme, så det er sådan en fantastisk fornemmelse at komme ud og møde de glade og sprudlende børn igen og få lov til at synge med dem, siger Maj-Lis Hoffer Henriksen, som er korleder ved Mariagerfjord Kulturskole.

Udendørs fællessang

For når børnene ikke kan komme til kulturskolen, så må kulturskolen jo komme til børnene. Derfor er korlederen sammen med to musikkolleger fra kulturskolen taget på en slags turne, hvor de laver udendørs fællessang.

quote Det er dejligt at kunne synge igen, for vi må ikke være til morgensang.

Sylvia Laustsen Valsdottir, 3.A, Valsgård Skole

Tirsdag var de blandt andet i Valsgård, hvor byens skoleelever og børnehavebørn sang med på velkendte sange som Jutlandia, Min kat den danser tango, Midt om natten og Under stjernerne på himlen.

- Det er dejligt at kunne synge igen, for vi må ikke være til morgensang, siger Sylvia Laustsen Valsdottir fra 3.A, og hendes klassekammerat, Malou Uldal Nielsen supplerer:

- Det er dejligt at have det sjovt og være sammen med hele skolen, bare med afstand.

Har brug for musikken

Mariagerfjord Kulturskole har valgt at rykke ud til kommunens institutioner af flere årsager. Dels vil de gerne gøre opmærksom på sig selv og håber at gøre flere børn interesserede i musik og sang, men så er det også fordi, både kulturskolens undervisere og kommunens børn har brug for musikken i disse tider.

- Vi gør det bestemt også for at komme ud og mærke energien, der er i sang og musik, og for at være sammen med børnene og gøre det, som vi bare elsker, og som jo er vores hverdag, siger Maj-Lis Hoffer Henriksen.

Efter besøget i Valsgård drog den musikalske trio til Astrup Skole, og 28. maj er de igen på farten, når de besøger flere institutioner samt skolen i Arden.