Lone og Martin bager glutenfrit brød: Nu leverer de til landets Scandic hoteller
Kanelsnegle og bananmuffins uden gluten er opskriften på enorm succes for et ægtepar i Hadsund. De har netop indgået samarbejde med en stor hotelkæde om at levere 100.000 stykker bagværk om året, og det med en uddannelse som henholdsvis folkeskolelærer og pædagog.
Et ægtepar fra Hadsund bager brød og kager helt uden gluten. Nu har de indgået et stort samarbejde med 28 Scandic hoteller i Danmark.
For bare tre år siden åbnede ægteparret Lone Bladt og Martin Jensen webshoppen Smagspaletten.dk, hvor de sælger naturlig glutenfrit brød, som de selv bager på Håndværkervej i Hadsund.
Siden da har bagereventyret haft vokseværk, og nu har ægteparret indgået et samarbejde med alle 28 Scandic hoteller i Danmark.
Det er helt vildt fedt, og det kommer til at booste det hele.
Martin Jensen, ejer af Smagspaletten.dk
- Det er helt vildt fedt, og det kommer til at booste det hele, siger Martin Jensen.
Ægteparret skal levere otte forskellige glutenfrie produkter til hotellerne og forventer, at det samlet bliver mellem 50.000 til 100.000 stykker brød og kager om året. Det betyder, at det er en ordre på 300.000 kroner.
- Det er en rigtig stor ordre og et helt fantastisk samarbejde, så vi er meget glade, siger Martin Jensen.
Bageriet skal levere otte forskellige glutenfrie produkter til hotellerne. Produkterne består af et rugbrød, et hjerterugbrød, et chia stykke, et trekantstykke, kerneboller, små kanelsnegle, en såkaldt minihindbærdrøm og mini bananmuffins.
Alle produkterne er 100 procent glutenfrie, imens nogle også er laktosefrie og veganske.
Åbner op for endnu mere salg
Scandic hotellerne fik øje på Hadsund bageriets glutenfrie bagværk, da bageriet holdt et oplæg til et arrangement tilbage i foråret, og kun en måned efter gik forberedelserne til et fremtidigt samarbejde i gang.
- Det skete nærmest ved et tilfælde. Vi havde aldrig selv tænkt, at vi skulle gå den her vej, eller at vi skulle være ved et cateringfirma, siger Martin Jensen.
Ikke nok med den store ordre fra Scandic hotellerne, kan det lille glutenfrie bageri også forvente at få ordre fra mange andre større virksomheder.
Ordren fra Scandic hotellerne går nemlig igennem cateringfirmaet Catering Engros, og det betyder, at restauranter, hoteller, kantiner, lufthavne og mange andre kan bestille det nordjyske brød igennem cateringfirmaet.
- Det betyder rigtig meget, da det åbner op for så mange nye muligheder og ordrer. Der er allerede nogen, der har bestilt vores brød igennem Catering Engros, men vi kan ikke se hvem, siger Martin Jensen.
Autodidakte bagere
Ægteparrets arbejde med det glutenfri bagværk tager sin begyndelse i foråret 2015. Her skal Martin Jensen og Lone Bladt holdekonfirmation, men deres niece er glutenallergier og ville derfor ikke kunne nyde det brød og de kager, der ville blive bagt normalt.
Lone har bagt, siden hun var barn og er rigtig dygtig til det. Derudover har hun lært meget ved at eksperimentere med opskrifter, og der kommer altid noget lækkert ud af det.
Martin Jensen, ejer af Smagspaletten.dk
Det fik Lone Bladt til at kaste sig over glutenfrie opskrifter, så deres niece også kunne blive mæt til festen. Dermed var grundlaget for Smagspaletten fundet.
Lone Bladt er uddannet folkeskolelærer og har ingen uddannelse som bager bag sig, men hun har bagt siden hun var ti år.
- Lone har bagt, siden hun var barn og er rigtig dygtig til det. Derudover har hun lært meget ved at eksperimentere med opskrifter, og der kommer altid noget lækkert ud af det, siger Martin Jensen.
Han har lagt jobbet som pædagog helt på hylden og fungerer som direktør i bageriet. Derudover har de en praktikant tilknyttet.
- Vi skal til at overveje, om vi skal have en investor. Og så skal vi nok også have ansat nogle flere, så vi er helt sikre på, vi kan følge med, siger Martin Jensen.