LIGE NU:

Mariagerfjord Kommune tilbyder ny rute til naturelskere

En gammel boplads fra jernalderen, veje, marker og kulgruber helt tilbage fra stenalderen og vognskjul fra perioden under anden verdenskrig, hvor nazisterne skjulte deres panser for de allieredes krigsfly.

Det, og mange andre spændende oplevelser, er noget, man kan opleve, hvis man går en ny vandrerute ved Mariager.

Hos Mariagerfjord Kommune forventer man, at vandreturen vil vække interesse hos både små og store.

- Det er mere populært end nogensinde at snøre vandrestøvlerne. Vores nye vandrerute ved Mariager byder på en enestående natur og rige muligheder for at mærke historiens vingesus. Det giver noget ekstra kolorit og sætter gang i fantasien hos både børn og voksne, siger Jane Grøn, der er formand for kommunens kultur- og fritidsudvalg i en pressemeddelelse.

Ruten går gennem den historiske købstad Mariager, hvor den snor sig rundt i det naturskønne Alstrup Krat, der vrimler med gamle fortidsminder. Her slår den en sløjfe omkring Hohøj, der er Danmarks største bronzealder-gravhøj. Her knejser den med sin top 112 meter over havoverfladen, og det betyder, at man herfra har en rigtig flot udsigt.

Vandreture hitter

- Det er både populært og sundt at vandre. Derfor synes vi, at alle skal have mulighed for en rask spadseretur på gode afmærkede ruter. Vi ser, at vandring hitter i hele verden, så vores satsning på vandreruter er ikke kun et tilbud til vores egne borgere, men også til vores mange danske og udenlandske turister, forklarer Jørgen Hammer Sørensen (DF), der er formand for kommunens teknik- og miljøudvalg, i en pressemeddelse fra Mariagerfjord Kommune.

Den nye vandrerute er fem kilometer lang. Ifølge Mariagerfjord Kommune, så er det en del af en plan om, at man vil gøre området mere tilgængeligt for alle.

Selvom kommunen har sørget for skiltning og faciliteter, så er vandreruten primært et resultat af et stærkt lokalt samarbejde, der kun kan lade sig gøre, fordi lokale lodsejere stiller deres jord til rådighed for dem, som har lyst til en naturoplevelse med vandrestøvlerne på.

- Vi skylder de lokale lodsejere en stor tak. Det er deres velvilje, der gør, at vi kan gøre vandreruten til virkelighed, slutter, Jørgen Hammer Sørensen, formand for Mariagerfjord Kommunes teknik- og miljøudvalg. 

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

Til forsiden

Til forsiden