Seneste nyt:

Meditation på jobbet: - Uden pauser lukker hjernen ned

80 medarbejdere på logistik- og lagervirksomheden SSI Schäfer i Hadsund har fået tilbud om at lære at meditere. Det skal give dem mere overskud og mindre stress i hverdagen.

I otte uger har medarbejderne i på SSI Schäfer Hadsund brugt en time om ugen på at lære at meditere. Undervisningen har bestået af oplæg fra en meditationsinstruktør og praktiske øvelser med meditation.

- Vi oplever som alle andre virksomheder en travl arbejdsdag, hvor medarbejderne skal holde mange bolde i luften. Vi tror, at teknikkerne fra meditationen kan hjælpe i sådan en hverdag, siger HR-manager i SSI Schäfer Kirsten Fisker.

Meditationen skal gøre de ansatte bedre til at fokusere på nuet, så de bliver bedre udgaver af sig selv både på jobbet og derhjemme.

- Vores hjerner lukker simpelthen ned, hvis vi ikke holder pauser. Med zenmeditation lærer man at skille tingene ad og være nærværende der, hvor man er, siger indehaveren af virksomheden ZenBusiness.

Flere medarbejdere meldte sig til meditationen med nogen skepsis.

- Først tænkte jeg, at det havde jeg ikke tid til. Men jeg tog fejl. Jeg havde brug for det og bruger nu teknikkerne både på arbejde og hjemme hver dag. Der er stadig plads til forbedring, men jeg øver mig, siger Jan Mikkelsen, som er forretningsudvikler i SSI Schäfer.

Ledelsen i virksomheden har tænkt sig at fortsætte meditation i arbejdstiden. Det kan sagtens betale sig, lyder det.

- Vi har medarbejdere, som kan fokusere på den opgave, de sidder med og have travlt uden at blive stresset. Vi tror på, at meditationen giver bedre arbejdsforhold og dermed gladere og gode medarbejdere, siger Kirsten Fisker.

 

Splitbillede 2 og 3 - 1080

play Nordjyske festivaler gjorde comeback efter corona – sådan er det gået

Politi

Politi har identificeret formodet gerningsmand bag groft overfald på 17-årig

Orangutang

play Aalborg Zoos nye orangutang-par ser hinanden an

Maskinmester uddannelse

Før deadline: Maskinmester-uddannelse melder klar til start

Splitbillede 2 og 3 - 1080

play Nordjyske festivaler gjorde comeback efter corona – sådan er det gået

Politi

Politi har identificeret formodet gerningsmand bag groft overfald på 17-årig

Til forsiden

Til forsiden