LIGE NU:

Michael fandt lig i brandtomt: - Ingen kunne forstå, at Erik bare kunne forsvinde

Michael Madsen fandt et lig i en krybekælder i forbindelse med nedbrydningsarbejde i en brandtomt ved Vebbestrup. Der er formentlig tale om husets tidligere beboer.

Det var et makabert syn, der mødte Michael Madsen, da han fredag sidst på eftermiddagen førte skovlen på sin gravemaskine ned i jorden under en brandtomt på Kraghøjvej nord for Vebbestrup.

Huset brændte 8. marts 2018, og siden har der ikke været nogen spor efter den dengang 73-årige Erik Verner Bækgaard Madsen, som boede i huset.

Nordjyllands Politi gennemsøgte efter branden hele brandtomten uden at finde Erik Verner Bækgaard Madsen. Det har siden været et mysterie, hvad der var blevet af den 73-årige pensionist.

Mysteriet blev måske løst fredag, da Michael Madsen begyndte at grave på ejendommen ved Vebbestrup. Han opdagede nemlig, at der lå et menneske ikke langt under jordoverfladen.

- Vi gravede stille og roligt ved kælderskakten, hvor vi langsomt fjernede de sten og murbrokker, der lå der. Da vi skrabede i overfladen kom venstre arm og skindjakken til syne, fortæller Michael Madsen, der er indehaver af entreprenørvirksomheden MIMA.

Skulle grave varsomt

Michael Madsen havde som entreprenør fået til opgave at rydde op på ejendommen ved Vebbestrup, fordi der skal bygges et nyt hus. I samråd med Nordjyllands Politi blev der udpeget forskellige steder på grunden, hvor han gerne skulle grave varsomt i tilfælde af, at der skulle være spor efter Erik Verner Bækgaard Madsen.

De spor fandt Michael Madsen måske i en krybekælder under huset. Her kom liget til syne, og retsmedicinske undersøgelser skal nu fastslå, om der er tale om liget af Erik.

- Personen er blevet fjernet fra stedet og kørt ned på Retsmedicinsk Institut, hvor der skal foregå nogle undersøgelser med henblik på at få klarlagt, hvad dødsårsagen er, og også for endelig at få fastlagt identiteten på personen, siger politikommissær Carsten Straszek fra Nordjyllands Politi.

Politikommissæren oplyser, at politiet har "en stærk formodning om", at det er liget af Erik Verner Bækgaard Madsen, der blev fundet fredag, men at man stadig afventer den endelige bekræftelse.

Artiklen fortsætter under videoen...

 

Hvordan havnede liget under brandtomten?

Fundet af liget kan måske give svar på, hvad der blev af Erik Verner Bækgaard Madsen. Men spørgsmålet er så, hvordan liget endte i krybekælderen under brandtomten?

Ifølge politikommissær Carsten Straszek skal efterforskningen klarlægge, hvorfor der var en person i krybekælderen, da huset brændte.

- Der har ikke været noget i sagen, der har tydet på, at han har været udsat for en forbrydelse. Det eneste rigtig mistænkelige har været, at vi ikke har kunnet finde Erik nogle steder, siger Carsten Straszek.

Politiet har tidligere i efterforskningen søgt i den tunnel, som Erik Verner Bækgaard Madsen selv var i gang med at udgrave i tiden op til branden. Carsten Straszek fortæller, at politiet troede, de havde gravet ned til bunden af tunnelen, men det har vist sig, at den var dybere end først antaget.

Michael Madsen håber, at han med fredagens fund kan have været med til at skabe klarhed over, hvad der skete med Erik Verner Bækgaard Madsen den skæbnesvangre torsdag i marts 2018. Entreprenøren har kendt Erik i mange år, og derfor er det bevægende for ham at have fundet liget i den brandtomt, som tidligere var Eriks bopæl.

- Vi har snakket om, hvor pokker han kunne være henne, fordi ingen af os kunne forstå, at han bare kunne forsvinde. Det vil bare være dejligt at kunne få lagt låg på sagen og sige, at vi har fundet ham, siger Michael Madsen.