LIGE NU:

Politiet konkluderer: Dreng startede storbrand i Hobro

Politiet har klarlagt årsagen til en stor brand i en boligblok i Hobro, og dermed indstilles efterforskningen.

En mindreårig drengs omgang med ild har antageligt været årsag til en stor brand i en boligblok på Stoldal i Hobro. Sådan lyder konklusionen fra Nordjyllands Politi på baggrund af deres efterforskning.

- Undersøgelserne på stedet, sammenholdt med de to tilstedeværende mindreårige drenges forklaringer viser, at branden antageligt er opstået i et værelse i lejligheden som en følge af den ene af drengenes omgang med ild. Ilden har derpå bredt sig og forårsaget den store brand, skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Nordjyllands Politi har efterforsket sagen siden 8. december 2019, hvor branden opstod og hærgede en række lejligheder. Politiet har både foretaget tekniske undersøgelser på stedet, ligesom en række afhøringer er foretaget. 

- Vi betragter sagen som opklaret, og politiets efterforskning er dermed afsluttet, siger politikommissær Preben Møller.

I alt blev 64 lejemål evakueret som følge af branden, der opstod om eftermiddagen søndag 8. december. Brandslukning varede til ud på natten mellem søndag og mandag. Mere end 50 brandfolk deltog i slukningsarbejdet.

Politiet oplyser, at de ikke har yderligere oplysninger i sagen.

Indslag fra dagen, hvor branden hærgede i Hobro.