Foto: Jesper Lange

Norske nyheder på besøg i Mariagerfjord kommune

Der var fint besøg i den lille landsby Skelund i dag. De norske TV2 Nyheder var nemlig i byen for at høre, hvordan man i kommunen oplevede kommunalreformen i 2007.

Nordmændende skal i stemmeboksene i juli. Her skal de beslutte, om de vil igennem en kommunalreform, der minder om den, vi i Danmark var igennem i 2007. De norske nyheder kom derfor til den lille landsby Skelund for at høre om deres erfaringer med kommunalreformen.

- Der er jo en ting, man frygter i Norge. Det er jo kampen – hvad sker der med skolerne? Hvad sker der med plejeomsorgen? Hvad sker der med det økonomiske? Og da er dette et vældigt godt eksempel for os, siger Connie Bentzrud fra TV2 Nyhederne i Norge.

Folkene i Skelund er generelt rigtig godt tilfreds med kommunalreformen, hvilket overrasker den norske journalist en del. En af dem, der har ja-hatten på overfor kommanlreformen, er borgmester i Mariagerfjord kommune, Mogens Jespersen:

- De rykker meget for at finde ud af, hvad negativt der har været, og jeg døjer med at finde de store negative ting. Der er ikke andet, end jeg kan sige, det tager ti år for dem at nå dertil, hvor vi er nået hen i dag. Så de kan bare komme i gang.