LIGE NU:

Nummerplader gav narkofangst

Automatisk nummerpladescanner sendte narkopåvirkede bilister lige i armene på politiet.

Politiets nyeste våben mod trafiksyndere gav i nat uventet bonus. Under en patrulje i Hadsund ved midnatstid fik en politibil udslag på det automatiske nummerplade genkendelsessystem, ANPG. 

Udslaget gjaldt en varebil, der kørte rundt med afmeldte nummerplader. Patruljen fik vendt rundt og kontakt til bilen, som i mellemtiden havde parkeret, og bilisterne var stået ud. Det fremgår af politiets døgnrapport. 

Flere af personerne gav indtryk af at være påvirkede af stoffer, og de blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, og derefter blev bilen ransaget. 

I bilen fandt betjentene kort efter en joint, hash, skunk og amfetamin, og to personer blev sigtet. 

Det fuldautomatiske ANPG-system fungerer ved, at kameraer, som enten er monteret på en patruljevogn, på en trefod eller på master ved vejene, filmer de forbikørende køretøjer. Bagved ligger der et system, som ud fra en logik kan genkende en nummerplade. Systemet gemmer et billede af køretøjet og nummerpladen, så aflæsningen efterfølgende kan verificeres.

Bogstaver og tal i nummerpladen bliver automatisk omsat til tekst og slået op i en database, og hvis køretøjet er kendt i de tilkoblede systemer, kommer der en besked op på skærmen. 

Der er altså ikke tale om, at politifolk sidder og følge med i, hvad borgerne foretager sig. Det er et automatisk system, der reagerer, hvis det genkender en nummerplade, som politiet af den ene eller anden grund har registreret i en sag.

Læs mere om politiets automatiske nummerplade genkendelses-system her.