Seneste nyt:

Øster Hurup males sommerklar

Vanen tro er lokale kunstnere i gang med at udsmykke store sten 23 steder i Øster Hurup. Det skal gøre byen sommersmuk til turisterne.

Sommerferien er lige om hjørnet, de første turister har indfundet sig i Øster Hurup, og en lokal kunstnerklub er i fuld gang med at male feriebyen helt sommerklar.

- I en turistby har vi jo alle et ansvar for, at tingene fungerer, siger Bodil Juhl, som er en af de 15 medlemmer i maleklubben Malerklatten.

Hvert år maler de en lang række store sten i farvestrålende motiver, der relaterer sig til Øster Hurup og dens virksomheder. For eksempel er der en gammel bil på mekanikerens sten, på havnen er en sten udsmykket med Agnete og Havmanden, og foran byens ishus er stenene klædt i kaffekopper, is og sommerliv.

I alt 23 steder i byen finder man sten, der byder velkommen og skaber glæde for turister og lokale.

Falder i snak med turister og lokale

Vejr og vind er hårde ved stenene, så derfor skal motiverne friskes op årligt. Nogle gange får stenene også nye motiver, og i det hele taget er det lidt af en attraktion af se kunstnerne i aktion.

- I går holdt der en bil ovre på den anden side af vejen. Det var nogle unge mennesker, der råbte 'Det ser godt ud, hav en god dag', fortælller Bodil Juhl.

Hun nyder også selv at være en form for at levende værksted og falde i snak med turister og lokale.

quote I starten tænkte jeg, at nu sidder jeg bare ude, hvor alle kan se mig, men den følelse forsvinder fuldstændig, når man kommer ind i det.

Bodil Juhl, medlem af maleklubben Malerklatten

- I starten tænkte jeg, at nu sidder jeg bare ude, hvor alle kan se mig, men den følelse forsvinder fuldstændig, når man kommer ind i det. Og det er så hyggeligt. Nogle gange kommer man til at tale med andre, der også har sådan en hobby. Man får faktisk et løft af at sidde her, siger hun.

Malerklatten er også aktive sommeren igennem, hvor de arrangerer male-workshops for børn i Øster Hurup.