LIGE NU:

Operasanger: Særligt én sang skal man synge til jul

Operasangeren Jens-Christian Wandt, der står bag Verdensballetten i Skagen, turnerer rundt i hele landet med julekoncerter. Han elsker julen og julens sange. Se julekoncert fra Mariager Kirke her.

Søndag 1. december og de efterfølgende tre søndage kan du komme med til julekoncert fra Mariager Kirke med Jens-Christian Wandt i spidsen på TV2 Nord Salto og tv2nord.dk/tv klokken 19.50.

Mens nogen vælger blot at synge første og sidste vers af julesangene, når der danses om juletræet, så er musikken i centrum, når operasangeren Jens-Christian Wandt fejrer jul. Og når juleaften oprinder, er operasangeren i den grad i træning – inden da har han nemlig sunget ved 22 julekoncerter spredt over hele landet.

quote Vi er meget heldige i Danmark, for vi har nogle af de bedste julesange, der er skrevet.

Jens-Christian Wandt

- Jeg er en rigtig juleglad dreng, og jeg synes, at julens musik er noget særligt. Vi er meget heldige i Danmark, for vi har nogle af de bedste julesange, der er skrevet. Det har vi, fordi vi har haft tre af de helt store salmedigtere – Grundtvig, Brorson og Ingemann, siger Jens-Christian Wandt.

Der er særligt en sang, som skal synges juleaften ifølge Jens-Christian Wandt – nemlig ”Glade jul, dejlige jul”, som er den danske udgave af ”Stille Nacht, heilige Nacht”. Den tyske julesalme er oversat til mere end 100 sprog.

- Det er skønt at gå omkring juletræet og tænke på, at vi har den fælles med andre lande. Den binder os sammen. Det er noget af det, julen kan, siger Jens-Christian Wandt.

Julekoncert vises på TV

I 2018 var Jens-Christian Wandt i Mariager Kirke og spille julekoncert, og hver søndag i advent viser TV2 Nord uddrag fra koncerten.

quote Den koncert gik op i en højere enhed. Der var en vidunderlig stemning.

Jens-Christian Wandt

Operasangeren er meget begejstret for Mariager Kirke.

- Kirkerummet er helt fantastisk. Der er højt til loftet, og selvom der sad mange mennesker under koncerten, var akustikken vidunderlig. Man blev båret frem, når man åbnede munden, siger Jens-Christian Wandt.

 
 
Foto: Mette Henriksen

Udover Jens-Christian Wandt medvirkede mezzo-sopran Andrea Pellegrini samt Holmens Herrekvartet med de to tenorer Jakob Skjoldborg og Adam Riis, baryton Emil Ritter og bas Jakob Soelberg. Solisterne blev akkompagneret af Holmens Kirkes organist Jakob Lorentzen og Andreas Birk på violin samt Alexander McKenzie på flygel.

- Den koncert gik op i en højere enhed. Der var en vidunderlig stemning, siger Jens-Christian Wandt.

Du kan se hele julekoncerten på TV2 Nord Salto søndag 1. december klokken 19.50 og de efterfølgende tre søndage - eller du kan se den allerede nu i toppen af artiklen.

Se flere julekoncerter på vores serieside her.

Aalborg sygehus universitetshospital

Efter uro blandt plejepersonale: Aalborg Universitetshospital trækker brev tilbage

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Hjallerup Marked

play Må vi, eller må vi ikke? Foreninger savner svar om Hjallerup Marked

010321 Krisehjælp til Minkavlerer

play Minkavlere ramt som terrorofre

Aalborg sygehus universitetshospital

Efter uro blandt plejepersonale: Aalborg Universitetshospital trækker brev tilbage

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Hjallerup Marked

play Må vi, eller må vi ikke? Foreninger savner svar om Hjallerup Marked

Til forsiden

Til forsiden