LIGE NU:

Orker og troldmænd på skolebænken

På Østerskov Efterskole i Hobro er 53 unge rollespilsarrangører rykket ind til femte udgave af Orkernes Sommerskole.

Kostumerne er lagt til side for en stund. I stedet er 53 rollespillere fra hele landet tjekket ind på Østerskov Efterskole til fem dages undervisning, workshops og projektudvikling. Fælles for eleverne er, at de udover at være vilde med at spille rollespil, også godt kan lide at arrangere det.

Men det er en større opgave at sørge for, at et rollespil bliver til virkelighed. Fra man får ideen, skal spillet udvikles, rollerne og scenariet skal skrives, der skal være tjek på økonomi, logistik og kommunikation.

Alle de kompetencer er på skoleskemaet til den femte udgave af Orkernes Sommerskole, som arrangeres af Landsforeningen Bifrost, paraplyorganisationen for alle landets rollespilsforeninger.

De første to år, man er deltager på sommerskolen, får man grundlæggende undervisning i både de kreative og praktiske dele af at arrangere et rollespil. De elever, der har været med tre eller flere år, har deres egne projekter med, som de i løbet af sommerskolen videreudvikler i samarbejde med undervisere og medkursister.

Giver et større netværk

En af dem, der har deltaget alle fem år er Freja Lunau. Hun har selv arrangeret mange rollespil, og har brugt sommerskolen til at videreudvikle sine kompetencer.

- Det handler for mig om, at hvis jeg ikke arrangerer noget, så kan jeg heller ikke forvente, at andre gør det. Og så kan jeg godt lide alt det organisatoriske arbejde, fordi det også giver mig mange evner, som jeg kan bruge, når jeg lige om lidt skal ud i arebjdslivet, siger hun.

Mindst lige så vigtigt som de kreative og praktiske kompetencer, er det at sommerskolen er ramme om en masse socialt samvær, som gør det muligt at udvide netværk og udvikle rollespil sammen med ligesindede fra andre dele af landet.

- Jeg kan godt lide at tale med de yngre rollespillere og udvikle nogle ting sammen med dem, og så får jeg også rigtig meget ud af at tale med de mere garvede, sparre med dem og lære af dem, siger Freja Lunau.