00:26

Fodboldklubben Hobro IK har valgt at stoppe samarbejdet med cheftræner Ove Pedersen. Dermed skal en ny mand stå i spidsen for holdet efter vinterpausen

Foto: Henning Bagger (Scanpix)

1 af 2

Ove Pedersen fyret i Hobro

Hobro IK har valgt at stoppe samarbejdet med cheftræner Ove Pedersen. Dermed skal en ny mand stå i spidsen for holdet efter vinterpausen.

En førsteplads ved vinterpausen var ikke nok til redde Ove Pedersen. 1. divisions tophold fra Hobro IK har mandag valgt at fyre den rutinerede træner en halv sæson før, hans aftale med klubben stod til at udløbe. Det oplyser klubben i en pressemeddelelse.

- Det har været en ekstrem svær beslutning, da Ove er et dejligt menneske og en fantastisk dygtig træner, som har arbejdet stenhamrende hårdt for klubben. Både Ove og spillertruppen har været gennemført professionelle og arbejdet målrettet med opgaverne, men vurderingen er, at vores muligheder for oprykning bliver bedre ved at finde en anden træner med nye ideer, siger bestyrelsesformand Lars Kühnel om baggrunden for fyringen.

Hobro vandt i torsdags klubbens sidste 1. divisionskamp før vinterpausen, og rundens øvrige resultater flaskede sig således, at nordjyderne overvintrer på førstepladsen i landets næstbedste række. Torsdagens 2-1-sejr over Skive kom efter, at Hobro havde tabt tre kampe i træk.

Klubben oplyser på sin hjemmeside, at det er en enig bestyrelse, der har truffet beslutningen om at afskedige Ove Pedersen, som har stået i spidsen for holdet siden november 2015. Den 62-årige træner nåede i alt at få 38 officielle kampe på Hobros trænerbænk.

- Jeg vil én gang for alle understrege, at der hverken ligger henvendelser fra sponsorer eller spillere bag beslutningen. Meningerne vil altid være mange i alle fodboldklubber, hvilket viser de stærke følelser, vi fodboldelskere har for sporten. Men en beslutning om at ændre på trænerposten er og bliver den øverste ledelses ansvar, siger Lars Kühnel.

Det er endnu uvist, hvem der afløser Ove Pedersen på cheftrænerposten. Hobro IK oplyser, at arbejdet med at finde en ny cheftræner er i gang, og at klubben håber på at have en ny træner klar hurtigst muligt.