LIGE NU:

Peter Sørensen stopper som cheftræner i Hobro

Efter længere tids overvejelser har Peter Sørensen valgt at opsige sit job i fodboldklubben Hobro IK.

Efter godt to år som cheftræner i Hobro har Peter Sørensen nu sagt op. 

Bruddet sker ifølge klubben i gensidig enighed og harmoni. Opsigelsen kommer, fordi klubben har valgt at satse på en strategi, som træneren ikke kan se sig selv i.

- Klubben har valgt at satse mere på at opbygge sin talentafdeling, og det er - som alle ved - en langsigtet proces. En proces, der nok passer bedre på en anden cheftræner end jeg selv, der har mere erfaring med at arbejde med en allerede etableret talentafdeling og bringe disse spillere det sidste stykke vej op til det højeste niveau, siger Peter Sørensen i en pressemeddelelse.

Peter Sørensen havde egentlig foreslået, at han skulle fortsætte indtil sommer, men klubbens bestyrelse har valgt at fritstille ham med øjeblikkelig virkning. 

Kæmpede for overlevelse i Superligaen

Peter Sørensen tiltrådte som træner i Hobro i 2019, da klubben kæmpede for overlevelse i 3F Superligaen. Det lykkedes klubben at klare sig igennem første sæson, men i den efterfølgende sæson måtte de forlade Superligaen.

Peter Sørensen tiltrådte i 2019, da Hobro IK kæmpede for overlevelse i 3F Superligaen.
Peter Sørensen tiltrådte i 2019, da Hobro IK kæmpede for overlevelse i 3F Superligaen.
Foto: Dannie Rosenkrantz (Hobro IK)

Efter nedrykningen er Hobro IK’s strategi at kombinere erfarne spillere med unge, dygtige talenter og at udvikle talenter fra deres egen talentafdeling til klubbens førstehold.

- Siden efterårssæsonens afslutning har jeg haft nogle tiltagende tanker om, hvorvidt jeg er den rette til den mission, som Hobro IK nu står over for. Samtidig er vi efter de første par kampe i foråret ikke i en position, hvor vi realistisk set spiller med om op- eller nedrykning, og derfor er tidspunktet godt til et trænerskifte, hvor en anden cheftræner kan få tid til at sætte sit eget præg på tingene, forklarer Peter Sørensen i pressemeddelelsen.

Jagten på en ny cheftræner går ind

Klubben skal finde en ny cheftræner, men indtil da vil assistenttræner, Michael Kryger, overtage ansvaret.

- Vi er allerede nu på jagt efter en ny cheftræner, og i den forbindelse holder vi alle muligheder åbne. Vi skal fortsætte opbygningen af vores talentafdeling, der bliver en hjørnesten i klubben i årene fremover, og vi er fuldt ud bevidste om, at denne udvikling kræver tid og tålmodighed. Vi skal skabe et hold bestående af talenter fra egen afdeling, talenter udefra og erfarne spillere, forklarer klubbens formand, Peter Christensen i pressemeddelelsen.